- Ønsket å bedre selvtilliten til jenta

Kjendisfotograf Krogvold forklarte at han tok bilder av 17-åringen fordi Øygard «brant veldig for henne».

 VITNET:  Fotograf Morten Krogvold vitnet i dag i Vågå-saken. Dette bildet er fra Sør-Gudbrandsdal tingrett. Arkivfoto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
VITNET: Fotograf Morten Krogvold vitnet i dag i Vågå-saken. Dette bildet er fra Sør-Gudbrandsdal tingrett. Arkivfoto: Sveinung U. Ystad, DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hamar (Dagbladet): I dag vitnet kjendisfotograf Morten Krogvold, over telefonen, i ankesaken mellom Rune Øygard og den 17 år gamle jenta.

Statsadvokat Torbjørn Klundseter startet utspørringen av Krogvold i Eidsivating lagmannsrett klokken 13.45. Krogvold sier at han har truffet Øygard og jenta et par gang utover jobbsammenheng.

- Han (Rune Øygard) fortalte at han hadde tatt seg av en jente som trengte litt selvtillit. Han sa at det betydde mye og ville hjelpe på hennes selvtillit ved å ta disse bildene av henne, sier Krogvold.

- Steforeldre Han forteller at Øygard var veldig engasjert på hennes vegne.

- Jeg fikk inntrykk av at de hadde tatt en rolle som steforeldre for henne. Han brant veldig for hjelpe henne videre i livet, sier han.

Krogvold hadde ikke kontakt med kona Reidun Øygard om fotograferingen.

- Han ventet i resepsjonen på hotellet, da vi tok bilder i omtrent 45 minutter. Deretter dro de igjen, sier Krogvold.

- Annerledes med Reidun Krogvold forteller at han har truffet Reidun noen ganger.

Øygards forsvarer Mette Yvonne Larsen stilt dette spørsmålet til fotografen:

- Merket du noen forskjell mellom da moren da var med og da hun ikke var med?

- Ja, jeg gjorde det. Hun var åpen, men da moren kom ble fornærmede mye mer stille, sier Krogvold.

Rettsdagen er over for i dag. Tidligere i dag skrev Dagbladet om at varaordføreren i Vågå visste at Rune og jenta delte seng, men at hun ikke reagerte på det.

Tidligere saker Mandag 6. april skrev Dagbladet om nye SMS som er funnet i saken, at jenta sov over sammen med Øygard 20 ganger på tre måneder og at Kripos ikke fant noen toppløsbilder på de 120 bildene som er funnet på de ti mobilene som er relevante i saken.

Tirsdag 7. april skrev Dagbladet om ei av jentas venninner som ikke fikk snakke om kjæresten, om en av vennene som forteller om at jenta skjulte seg hver gang hun fikk SMS og forklaringen til bestevenninna som skrev denne meldingen til jenta: «Ikke slett, lettere å ta han»

Onsdag 8. april var siste rettsdag i Eidsivating lagmannsrett i forrige uke, da kom det fram at Øygards psykolog ikke fikk vitne i lagmannsretten og at jentas fastlege ikke stilte tvil til det jenta fortalte.

I går skrev Dagbladet om at jentas ekskjæreste vitnet i saken og et vitne fortalte at: «Rune ikke hadde lett for å si nei»

Rettssaken pågår Rune Øygards forsvarere er advokat Mette Yvonne Larsen og advokatfullmektig Martin Eiebakke. Konstituert lagmann i saken er Ørnulf Røhnebæk, lagdommer er Fritz Borgenholt og ekstraordinær lagdommer er Kristian Lous.

Jentas bistandsadvokat heter Nina Braathen  Hjortdal. Statsadvokaten i saken er Thorbjørn Klundseter.

Reidun Øygard er til stede i Eidsivating lagmannsrett i dag, hun fortalte på lørdag at hun ikke har vurdert å gå fra Rune.

Dommen er ventet å falle i overgangen mai/juni. I tingretten ble Rune Øygard dømt til fire år i fengsel for seksuelle overgrep.

Rettssaken begynner igjen klokken 09.00 i morgen. Dagbladet følger saken.

 VITNET:  I dag vitnet en Morten Krogvold som kjenner ekteparet Reidun og Rune Øygard. På bildet ser du(fra venstre): Statsadvokaten i saken er Thorbjørn Klundseter, Rune Øygards forsvarer Mette Yvonne Larsen og 17-åringens bistandsadvokat Nina Braathen Hjortdal. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
VITNET: I dag vitnet en Morten Krogvold som kjenner ekteparet Reidun og Rune Øygard. På bildet ser du(fra venstre): Statsadvokaten i saken er Thorbjørn Klundseter, Rune Øygards forsvarer Mette Yvonne Larsen og 17-åringens bistandsadvokat Nina Braathen Hjortdal. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer