Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ønsket å sette fokus på at det er mye sex i Bibelen

Og vil ha ny nakenlov i Norge. Se video:

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi hadde ikke sex. Vi dro dit for å spre kjærlighet. Det var vårt mål, forklarer DeVero (22).

Torsdag ble han arrestert sammen med  «Fuck For Forest»-aktivistene Natti og Demi, etter at de kledde av seg og simulerte sex ved alteret under Kristi himmelfart-gudstjenesten i Oslo domkirke.

Dagbladet møter de tre «Fuck For Forest»-aktivistene ved kulturhuset Hausmania i Oslo. Utenfor står det noe som ligner en UFO, og vi blir invitert med inn.

Angrer ikke Ingen av de tre medlemmene i aksjonsgruppa angrer på stuntet i domkirka. De håper i stedet at det de gjorde der kan inspirere og engasjere andre.

- Kjærligheten var alltid ment å være i kirka, men den ble glemt. Den var der til å begynne med, men menn som ville bruke kirka til for å få egen makt sørget for at kjærligheten forsvant, sier Demi.

- I tillegg ønsker vi en ny lov om at man kan være naken når og hvor man selv ønsker. Vi ble født nakne. Dyrene bryr seg ikke. De har til og med sex foran hverandre, utdyper Dan.

- Frihet til å uttrykke seg - Var det et mål å provosere?

Nei, men noen vil alltid bli sinte for det andre gjør, sier Natti.

- Har dere forståelse for at noen ble provosert da?

- Det er forståelig, men det er viktig at folk utrykker seg selv om noen blir provosert, sier Natti.

- Men hvorfor?

- Det er mange grunner. Frihet til å utrykke seg er en. Måten Einar Gelius ble kastet ut av kirka på er en annen, sier Dan.

- Vi vil også inspirere mennesker til å elske seg selv og andre. Slik kommer man nærmere himmelen. Jeg tror Jesus ville hatt sex med menneskene rundt seg om han fikk sjansen, sier Demi.

- Ikke kjærester Sola steker på utsiden «ufoen», og gjør det er trykkende varmt i det lille rommet. Aksjonistenes klær forsvinner, plagg etter plagg. Dan kler seg helt naken, og bekrefter at verken han eller de andre har noen problemer med nakenhet og nærhet.

- Ingen av oss er kjærester. Jeg er faktisk aseksuel og veldig sjenert, sier Dan.

De angrer ikke på stuntet i domkirka, til tross for at de nå risikerer fengsel eller bot.

- Jeg angrer aldri på noe, jeg, sier Dan.

IKKE KJÆRESTER: - Ingen av oss er kjærester. Jeg er faktisk aseksuel og veldig sjenert, sier Dan. Foto: Espen Røst / Dagbladet
IKKE KJÆRESTER: - Ingen av oss er kjærester. Jeg er faktisk aseksuel og veldig sjenert, sier Dan. Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer

Aksjonsmedlemmene sier at de håper at det de gjorde i kirka nå vil inspirere og engasjere andre.

Sex i Bibelen Etter en stund vil de tre aksjonistene klatre ut av «ufoen». Utenfor sitter Tommy Hol Ellingsen. I 2004 hadde han sex på scenen mens Christopher Schau og The Cumshots hadde konsert på Quart-festivalen. Sammen med Leona Johansen har han laget «Fuck For Forest»-nettsiden, som ifølge ham selv gjør det ganske så bra.

- Vi har samlet inn 2 millioner kroner siden oppstarten, hevder han.

Ifølge «Fuck For Forest»-nettsiden støtter gruppa økologiske prosjekter forskjellige steder i verden, blant annet i Brasil.

Hol Ellingsen var ikke selv med på stuntet i domkirka på torsdag, men støtter det like vel fullt og helt.

På nettsidene har aksjonsgruppa skrevet en slags hyllest til den avgåtte Vålerenga-presten, Einar Gelius. Hol Ellingsen forteller at valget om å gjøre et stunt i en kirke, har mye med prestens avgang å gjøre. Ellingsen forteller at de bruker de innsamlede midlene på flere prosjekter

Sex i Bibelen - Det at Gelius skrev en bok om sex i Bibelen gjorde at han mista jobben. Han ble rett og slett kastet ut av kirka. Det er vanskelig for oss å ta kirka for det, men dette er vårt forsøk. Behandlingen av Gelius er bare ett av mange eksempler på at kirka er ansvarlig for moraliseringen av vår seksualitet, hevder Hol Ellingsen.

Så det var en slags hevn?

- Nei, ikke en hevn, men et ønske om å sette fokus på at det er mye sex i Bibelen. Kirka har og begår fremdeles et stort overgrep mot dem som praktiserer seksualiteten og bruker naturen. Kirka har i en årrekke fratatt oss det som er det naturligeste i verden: kjærlighet og sex.

- Dere sier at dere gjør dette for skogen. Hvordan hjelper kirke-stuntet skogen?

- Vi får oppmerksomhet rundt saken vår, og håper det kan bidra til at folk innser at vi må retenke vårt forhold til naturen. Kanskje gjør det også folk mindre dømmende.

FRIHET: - Det er mange grunner til at vi gjorde stuntet i domkirken. Frihet til å utrykke seg er en. Måten Einar Gelius ble kastet ut av kirka på er en annen, sier Dan DeVero (22). Foto: Espen Røst / Dagbladet
FRIHET: - Det er mange grunner til at vi gjorde stuntet i domkirken. Frihet til å utrykke seg er en. Måten Einar Gelius ble kastet ut av kirka på er en annen, sier Dan DeVero (22). Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media