Donald Trump:

- Ønsket å sparke ham

USAs tidligere president Donald Trump ville sparke Timothy Harleth, tidligere sjef for husholdningen i Det hvite hus, for å legge til rette for presidentovergangen etter Joe Bidens valgseier. Melania Trump skal ha satt ned foten.

MISFORNØYD: Donald Trump skal ha blitt rasende da han fant ut at Timothy Harleth, tidligere sjef for husholdningen i Det hvite hus, hadde tatt kontakt med medlemmer av Joe Bidens overgangsteam for å tilby hjelp etter valgseieren i 2020. Foto: NTB/AP Photo/Andrew Harnik
MISFORNØYD: Donald Trump skal ha blitt rasende da han fant ut at Timothy Harleth, tidligere sjef for husholdningen i Det hvite hus, hadde tatt kontakt med medlemmer av Joe Bidens overgangsteam for å tilby hjelp etter valgseieren i 2020. Foto: NTB/AP Photo/Andrew Harnik Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

USAs tidligere president Donald Trump skal ha vært lite fornøyd med Timothy Harleth, sjefen for husholdningen i Det hvite hus, etter at Joe Biden vant presidentvalget i 2020.

Det kommer fram i Stephanie Grishams intervju med 6. januar-komiteen.

Grisham var pressesekretær og kommunikasjonsdirektør i Det hvite hus og deretter stabssjef for tidligere førstedame Melania Trump. Hun gikk imidlertid av med umiddelbar virkning etter stormingen av Kongressen 6. januar i fjor.

- Fullstendig illojalt

Trump og Mark Meadows, den tidligere stabssjefen i Det hvite hus, skal ha blitt rasende da de fant ut at Harleth hadde tatt kontakt med medlemmer av Joe Bidens overgangsteam for å tilby hjelp etter valgseieren.

- De ønsket å sparke ham umiddelbart for å prøve å legge til rette for den typen presidentovergang, sier Grisham til komiteen, ifølge Axios.

Harleth hadde ikke Trumps tillatelse til å snakke med Bidens ansatte, forteller Grisham, men understreker at det i utgangspunktet er «det normale å gjøre» ved en presidentovergang.

TRUMPS INDRE SIRKEL: Grisham var pressesekretær og kommunikasjonsdirektør i Det hvite hus og deretter stabssjef for tidligere førstedame Melania Trump. Hun gikk av med umiddelbar virkning etter stormingen av Kongressen 6. januar i fjor. Foto: NTB / SAUL LOEB / AFP
TRUMPS INDRE SIRKEL: Grisham var pressesekretær og kommunikasjonsdirektør i Det hvite hus og deretter stabssjef for tidligere førstedame Melania Trump. Hun gikk av med umiddelbar virkning etter stormingen av Kongressen 6. januar i fjor. Foto: NTB / SAUL LOEB / AFP Vis mer

- De mente at det Tim gjorde var fullstendig illojalt. Han skulle ikke hjelpe i det hele tatt, og han ble nesten sparket for det, sier hun.

Melania skal imidlertid ha satt ned foten og sagt at den daværende presidenten ikke kunne gi ham sparken bare 3 uker før presidentovergangen. Det var Melania selv som ansatte Harleth i 2017.

Den tidligere husholdningssjefen skal imidlertid ha fått sparken av Biden på innsettelsesdagen 20. januar.

FOTOGRAFERT IGJEN: Barron Trump har blitt fotografert igjen for første gang på over ett år. Video: AP Vis mer

Rapport: Alvorlig trussel

Hele rapporten om kongresstormingen kom 23. desember og konkluderte med at Trump var del av en kriminell sammensvergelse for å gjøre om på utfallet av presidentvalget i USA i 2020.

Rapportens åtte kapitler forteller historien om kongresstormingen i stor grad slik komiteens høringer i sommer gjorde.

Den sier at stormingen var en alvorlig trussel mot demokratiet og førte til at livene til kongressmedlemmene ble satt i fare. Den har blitt utarbeidet av en komité på ni medlemmer – sju demokrater og to republikanere.

Vitnene i rapporten, blant dem flere av Trumps nærmeste medarbeidere, har gitt innblikk i den tidligere presidentens framferd i ukene før 6. januar og hvordan anklagene hans om valgfusk direkte påvirket dem som gikk til angrep på politiet og tok seg inn i Kongressen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer