- Ønsket aldri å ta livet av Linn

BODØ (Dagbladet): - Jeg har aldri ønsket å ta livet av Linn. Jeg hadde i hvert fall ikke med meg kniv fordi jeg hadde planlagt å ta livet av noen, sier den drapstiltalte Jørn-Are Andersen Sæle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han er tiltalt for overlagt drap på Linn Charlott Nesblom (16), og risikerer å bli dømt til 21 års fengsel, lovens strengeste straff. Drapsmannens eneste håp om mildere dom, er at aktor - førstestatsadvokat Geir Fornebo - ikke klarer å overbevise dommerne om at Sæle planla å drepe sin eks-kjæreste.

Sæle har i formiddag to ganger forklart seg om hva som skjedde den lørdagskvelden han drepte Linn Charlott. Begge gangene har han etterlatt seg et tomt hull fra han fikk et slag mot hodet med en ståltermos og til han så Linn ligge livløs på gulvet.

- Jeg ble stående og se på henne noen sekunder før jeg gikk bort til henne. Da jeg snudde henne så jeg mye blod, og jeg mener at jeg sa «hun er død». Det virket som om de andre i rommet ikke oppfattet det, forklarte Sæle i retten.

Husker ikke

Han kan i dag ikke huske om han og Linn hadde noen krangel eller diskusjon før han drepte henne. I politiavhør har 28-åringen forklart at han og Linn satt i sofaen og kranglet, og at Linn skal ha sagt «bare kom igjen og drep meg hvis det er det du vil».

- Jeg kan ikke huske nå at det ble sagt, sa Sæle i retten.