Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ønsket høyere status i vennegjengen - ringte SWAT og sa han var gissel

Så fant politiet mer enn de trodde.

 HER TRENER SWAT:  På en simulert terrroraksjon i Oakland i USA. Illustrasjonsfoto: Reuters / NTB Scanpix.
HER TRENER SWAT: På en simulert terrroraksjon i Oakland i USA. Illustrasjonsfoto: Reuters / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I USA vokser det fram et fenomen som kalles for «Swatting». Målet er rett og slett å bli sett på som en så stor trussel mot samfunnet at SWAT (Special Weapons And Tactics) må gå til aksjon.

Dette ønsket en ung amerikansk hacker i 20-årene meget sterkt skulle skje med akkurat ham. Problemet for hackeren var at han ikke ble sett på som noen reell trussel mot samfunnet.

Det valgte han å gjøre noe med.

Koster dyrt Ifølge nettsida The Daily Dot var grunnen bak ønsket at han ville ha en større autoritet blant sine venner.

Så Adams ringte inn til politiet og sa at han var midt i en dramatisk gisselsituasjon i sitt eget hus. Dermed måtte SWAT gå til aksjon og hackeren fikk det som han ønsket.

Denne type SWAT-operasjoner er svært dyre og LAPD (Los Angeles Police Departement) hevder at det koster myndighetene omtrent 70 000 norske kroner å gå til en slik aksjon - i gjennomsnitt.

Og da Swat-teamet stormet leiligheten, snek hackeren seg unna ved å påstå at «han var blitt utsatt for lureri», ifølge politirapporten.

Gjort det før For å komme til bunns i dette ønsket politiet å sikre seg hackerens tekniske enheter. Her fant de raskt ut at personen som ringte inn var en hacker til daglig.

Men ikke bare det.

Myndighetene fant samtidig ut at denne personen har vært involvert i lignende «falske» SWAT-aksjoner seks andre steder i USA.

Ifølge de føderale myndighetene står nå hackeren overfor anklager om en rekke falske alarmer og lovbrudd. Blant annet skal han ha ringt inn til politiet om farlige masseødeleggelsesvåpen, som senere viste seg å ikke være reelle.

Dermed blir det trolig en lang fengselsstraff på den unge hackeren.

Dette er for øvrig langt fra det første tilfellet med hvor SWAT er utsatt for falske «alarmtelefoner».

Blant annet Tom Cruise, Miley Cyrus, Ashton Kutcher og og Clint Eastwood har fått huset sitt stormet av SWAT-teamet etter at noen har ringt inn det som angivelig skal være falske bekymringsmeldinger, skriver The Daily Dot.