Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ønsket jeg var død

Iran tar på seg ansvaret for nedskytingen av det ukrainske flyet.

176 MISTET LIVET: Iran har tatt på seg ansvaret for nedskytingen av det ukrainske passasjerflyet med 176 mennesker om bord. Foto: Ebrahim Noroozi / AP / NTB Scanpix
176 MISTET LIVET: Iran har tatt på seg ansvaret for nedskytingen av det ukrainske passasjerflyet med 176 mennesker om bord. Foto: Ebrahim Noroozi / AP / NTB Scanpix Vis mer

Amirali Hajizadeh, sjefen for luftforsvaret i den iranske revolusjonsgarden, sier ifølge Reuters at han «skulle ønske han var død» etter at han hørte om nedskytingen av det ukrainske passasjerflyet.

Intervjuet med militærtoppen skal ifølge nyhetsbyrået ha blitt sendt på iransk TV lørdag.

Tidlig lørdag morgen ble det kjent at Iran tar på seg ansvaret for flystyrten der 176 mennesker mistet livet.

«Menneskelig feil» var årsaken, men denne feilen ble gjort på grunn av de amerikanske truslene og presset, ifølge Irans ledere.

«Menneskelig feil i krisetid: Amerikansk eventyrlyst førte til katastrofe. Våre dypeste unnskyldninger og kondolanser til vårt folk, ofrenes familier og andre nasjoner som er berørt», skrev landets utenriksminister, Javad Zarif, på Twitter.

Flyet skal ifølge Iran ha flydd nær et «sensitivt militært senter», som tilhører Revolusjonsgarden, og ble forvekslet med et «fiendtlig mål»

Iranske ledere avviste først at det ukrainske passasjerflyet var skutt ned av en rakett, slik vestlige ledere hevdet.

SKUTT NED: Denne videoen skal ifølge The New York Times vise at et missil treffer det ukrainske flyet som styrtet utenfor Teheran natt til 8. januar. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media