Ønsket lykke til med ramadan:
- Spesielt ille i Norge

Det som skulle være en hyggelig melding til muslimske følgere, har blitt et mareritt for Høyre. Nå ber de folk ta seg sammen.

HETS: Høyres Facebook-side flommet over av hets og hat mot muslimer da de ønsket lykke til med ramadan. Foto: Høyre/skjermdumper
HETS: Høyres Facebook-side flommet over av hets og hat mot muslimer da de ønsket lykke til med ramadan. Foto: Høyre/skjermdumper Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I en undersøkelse utført av Holocaust-senteret i 2017 kom det fram at 34 prosent av nordmenn har utpregede fordommer mot muslimer.

Halvparten støttet påstanden om at «muslimer har selv mye av skylden for økende muslimhets». Fire av ti støtter påstanden «muslimer vil ikke integreres i det norske samfunnet», og svarer bekreftene på påstanden «muslimer utgjør en trussel mot norsk kultur»

Likevel, Høyre ble overrasket da de ønsket sine muslimske følgere på Facebook lykke til med ramadan, da den muslimske fastemåneden startet søndag.

Her er noen av kommentarene som kom på Høyres Facebook-side - fra ekte profiler med bilde og fullt navn. De er nå slettet:

  • «Lykke til med hva?? Sprenge noen i lufta?» (Innlegget fikk ti «likes» før Høyre rakk å slette det.)
  • «Jeg trenger boksehansker» (14 likes før Høyre rakk å slette)
  • «Å gratulere tilhengere av den Totalitære Krigs Ideologien Islam, som ønsker å utrydde alle oss i den Siviliserte Vest-verden...Et hån mot alle dem som ofra livet liv og helse i kampen mot Adolf Hitler og Nazismen!!Å tillate en ny Totalitær Ideologi å få fotfeste i Norge, slik som Erna Solberg gjør...Er faktisk landsforræderi etter min mening!!/mvh*fullt navn*»

Sårer

- Vi må bli rausere med hverandre. Det at vi i Høyre ønsker lykke til med ramadan, burde ikke få fram denne typen reaksjoner, sier Saida Begum, ordførerkandidat for Høyre i Oslo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer