Ønsket Stoltenberg lykke til

Avtroppende statsminister Kjell Magne Bondevik ønsket Jens Stoltenberg lykke til som ny regjeringssjef, da han kom ut på Slottsplassen etter sitt siste statsråd med kong Harald.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bondevik sa at regjeringen Stoltenberg inneholder en rekke interessante navn - flere av dem er kjent fra det politiske miljø, mens andre er mer ukjente for ham.

- Vi vil ikke sette kråkefot for regjeringen Stoltenberg, den må få en fair sjanse, sa Bondevik.

Regjeringen Bondeviks siste statsråd på Slottet tok litt lenger tid enn slike avskjedsmøter vanligvis tar, og Bondevik forklarer dette med at det gjerne faller en del ekstra ord ved et siste statsråd.

- Kongen har jo ledet 110 statsråd med min regjering, og jeg har fått et nært forhold til Kongen - et forhold jeg jo innledet da jeg var utenriksminister.

Bondevik ønsket av protokollhensyn ikke å referere hva kong Harald sa til ham selv og de øvrige avtroppende statsrådene fredag formiddag.

- Men kongen sa noen hyggelige ord til oss, og jeg regner med at han kanskje sier noe mer under den middagen det tidligere regjeringskollegiet skal ha på Slottet fredag kveld, sa Bondevik.

(NTB)

TAR FARVEL: Bondevik vinker til de frammøtte på slottsplassen i dag.