Ønsket svigerforeldrene døde

Politiet har funnet en bok med Veronicas hemmelige notater på Orderud gård. Sommeren 1997 skrev hun at hun ønsket sine svigerforeldre døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Veronica Orderud skal ha omtalt ektemannens foreldre i svært negative ordelag, skriver VG i dag. I sine dagboknotater har Veronica Orderud skrevet at hun visste hun syndet, men at hun ønsket dem døde. Samtidig skriver hun også at det ville være å synde å ikke være ærlig.

Notatene politiet fant, skal ha blitt skrevet 29.juni 1997, på samme tidspunkt som faren til Per Orderud fikk utstedt en urådighetserkæring på Orderud gård. Det medførte for eksempel at Per Orderud ikke kunne belåne eiendommen.

Tankespinn

Selv har Veronica Orderud forklart at det hun nedtegnet, var uttrykk for frustrasjon. Skrivingen skal ha fungert som ren terapi for henne. Veronica Orderud har for øvrig opplyst til politiet at hun har brent flere dagboksnotater.

- Nedtegnelsen må ses på som frustrasjon og tankespinn som har kommet i tunge stunder, og kan ikke tas for noe mer, mener Veronicas forsvarer Frode Sulland.

I formiddag framstilles alle de fire siktede i Orderud-saken med begjæring om fire nye ukers varetektfengsling. Dagbladet :på nettet kommer tilbake utfallet av møtet.

FANT NOTATER: Politiet fant notater i annen etasje på Orderud gård.