Ønsket Ungarns statsminister velkommen med «diktator-spøk»

- Der kommer diktatoren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker ønsket Ungarns statsminister Viktor Orban velkommen ved å kalle ham «diktator» under et EU-toppmøte i Riga, fredag.

Spøkefugl  Da Orban ankom fredagens offisielle åpning, snudde Juncker seg til Latvias statsminister Laimdota Straujuma og sa: - Der kommer diktatoren.

Deretter hilste han på den ungarske statsministeren og ga ham et «klask» på kinnet, noe Orban tok med et smil.

• Se video øverst i saken.

Ifølge journalister som var på plass skal Orban ha sagt til Juncker at han «må oppføre seg» før de stilte seg opp og lot seg fotografere.

Provoserende Den ungarske presidenten har gjort sine EU-kolleger rasende i mange år ved å feie unna konstitusjonelle og institusjonelle endringer som kritikerne sier har dempet pressefriheten.

Senest i forrige uke, i en debatt med EUs lovgivere, sa Orban at han ønsket å kutte ned på antall innvandrere og gjeninnføre dødsstraff.

- Ungarerne sier hva de mener om vanskelige ting. Vi liker ikke å gå rundt grøten. Vi er ærlig personer, sa Orban da han besøkte Europaparlamentet i Strasbourg tirsdag.

Flere personer tilknyttet EU sier de har hørt Juncker, tidligere konservativ statsminister i Luxumburg, bruke tittelen "diktator" om Orban før, men denne gangen ble det hele fanget opp og overhørt av en rekke nyhetsfotografer.

Videoen sprer seg nå i sosiale medier.