Oooops! Ser du hva Hansson glemte her?

Legger seg langflat.

INGEN HJELM : På MDG sin valgbrosjyre, sykler stortingsrepresentant Rasmus Hansson og Oslo-listetopp Lan Marie Nguyen Berg uten sykkelhjelm. Foto: Miljøpartiet De Grønne i Oslo.
INGEN HJELM : På MDG sin valgbrosjyre, sykler stortingsrepresentant Rasmus Hansson og Oslo-listetopp Lan Marie Nguyen Berg uten sykkelhjelm. Foto: Miljøpartiet De Grønne i Oslo. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sist fredag tok Morgenbladet et oppgjør med stigmaen mot hjelmbruk for syklister - og gjorde et poeng ut av at ingen politiker turte å la seg avbilde uten.

Journalisten må imidlertid ha gått glipp av valgkampbrosjyren til Miljøpartiet de Grønne i Oslo.

Den viser nemlig et bilde av stortingsrepresentant Rasmus Hansson og listetopp Lan Marie Nguyen Berg i Oslo avbildet syklende uten hjelm.

- Jeg vet overhodet ikke hvilken sammenheng bildet du snakker om er tatt i, og må be om å ringe deg tilbake, svarer Hansson kontant når Dagbladet slår på tråden om bildet.

Kort tid etter ringer han tilbake, og innrømmer at han har gått i baret:

- Jeg vil gratulere til den observante leseren som har knepet oss. Jeg legger meg så klart langflat. Vi burde selvfølgelig passe på å bli avbildet med hjelm i en kampanje som dette, sier han.

Bruker sykkelhjelm Han bedyrer at både han og Nguyen Berg bruker sykkelhjelm når de ferdes i trafikken til vanlig - selv om han innrømmer at han bevisst bryter «hjelmpåbudet» når han sykler på turer i Nordmarka.

- Bildet er tatt da Lan og jeg ble bedt om å sette oss på en sykkel i Spikersuppa for å få tatt noen illustrasjonsbilder. Sykkelturen varte de tjue meterne det tok å ta bildet, forklarer han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer