AVSLØRT!: Da utviklingsminister Andrew Mitchell forlot statsministerens kontor i Downing Street i London i dag, tenkte han ikke så mye på telelinsene og TV-kameraene på utsiden. Foto: Steve Back/Political Pictures
AVSLØRT!: Da utviklingsminister Andrew Mitchell forlot statsministerens kontor i Downing Street i London i dag, tenkte han ikke så mye på telelinsene og TV-kameraene på utsiden. Foto: Steve Back/Political PicturesVis mer

Ooops, der ble de hemmelige Afghanistan-dokumentene avslørt!

Tenkte ikke på kameraene på utsiden av statsministerens kontor. Dokumentet avslører britisk misnøye med Karzai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da utviklingsminister Andrew Mitchell forlot statsministerens kontor i Downing Street i London i dag, tenkte han ikke så mye på telelinsene og TV-kameraene på utsiden.

For de plukket nemlig opp hva Mitchell holdt i hånda - sensitiv informasjon om den britiske reaksjonen på Afghanistans president Hamid Karzais planer om å gå av i 2014, melder The Telegraph.

- Karzais avgang vil gjøre landet bedre Ifølge Sky News står det at det ville «gjøre landet bedre».

Karzai har tidligere møtt kritikk for å ikke ta hånd om påstander om korrupsjon innad i regjeringen, og ifølge BBC står følgende i dokumentet:

«Merk at Karzai offentlig har uttalt sin intensjon om å gå av i slutten av sin periode slik grunnloven tilsier. Dette er veldig viktig. Det forbedrer Afghanistans politiske utsikter betydelig. Vi bør ønske Karzais kunngjøring velkommen i det private og offentlig.»

I dokumentet blir også en avgjørelse fra noen internasjonale donorer om å slutte å gi bistand til Afghanistan drøftet. Britiske myndigheter mener, ifølge dokumentet, at dette vil destabilisere arbeidet som gjøres i landet.

Ikke den første Mitchell er slett ikke den første høytstående figuren som ved et uhell viser fram hemmelige dokumenter.

Den britiske antiterror-sjefen Bob Quick måtte gå av i 2009 etter at han uten å vite det viste detaljer om en hemmelige operasjon til fotografer.

I november i fjor var det en stor sak da statssekretær Danny Alexander i Finansdepartementet viste fram en kopi av myndighetenes potensielle kutt av 490 000 jobber i offentlig sektor.

MÅTTE GÅ AV: Da antiterro-sjef Bob Quick ikke tenkte seg om og viste detaljer om en hemmelig operasjon til fotografer, ble det en skandalesak i britiske aviser. Tabben førte til at han måtte gå av. Foto: AFP/Scanpix
MÅTTE GÅ AV: Da antiterro-sjef Bob Quick ikke tenkte seg om og viste detaljer om en hemmelig operasjon til fotografer, ble det en skandalesak i britiske aviser. Tabben førte til at han måtte gå av. Foto: AFP/Scanpix Vis mer