Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ooops! Hva var det jeg sa nå?

KrF-leder Valgerd Svarstad Haugland måtte i går kveld krype til korset, etter å ha plumpet ut med enda en klønete uttalelse i Medhaug-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var atter en gang Svarstad Hauglands forhold til den vrakede KrF-toppen Jan Birger Medhaug som rotet det til for partilederen i går.

I Dagbladet i går avviste Medhaug bestemt at det har vært noen som helst kontakt mellom ham og KrF-lederen siden 28. juni, kort etter at voldtektssiktelsen mot ham ble kjent.

På et pressemøte om partiets valgkampstrategi i går, fikk Svarstad Haugland ikke et eneste spørsmål om politikk. Alt handlet om Medhaug-saken.

- Har vært kontakt

Og det var da partilederen fikk spørsmål om det hadde vært kontakt mellom partiledelsen og Medhaug, hun ble oppfattet som hun mener Medhaug lyver.

På direkte spørsmål om Medhaugs uttalelser, svarte hun:

- Det er ikke sikkert at det er sant, da.

Så fikk hun et nytt spørsmål om kontakten:

- Jeg har ingen ... Jeg har ikke tenkt å kommentere ... en ... en ... de ... hans påstander i forhold til hvordan vi har håndtert det, men ... for at det ikke skal være noen tvil om det: Det har vært kontakter mellom ham og meg.

Men det uklare svaret ville hun ikke utdype.

- Nei, jeg sier ingen ting mer om detaljer i det.

Har sine grunner

- Hvis det har vært kontakt mellom Svarstad Haugland og Medhaug er jeg svært interessert i å høre om når og hvordan dette har skjedd. Jeg kan ikke fatte og begripe hvorfor hun sier det hun gjør. Nå må hun gå åpent ut med hva hun egentlig mener med dette, sier Medhaugs advokat Bjørn O. Vikse til Dagbladet.

Svarstad Haugland nektet imidlertid å si noe mer om hvorfor hun igjen sår tvil om Medhaugs troverdighet.

- Jeg har mine grunner for at jeg ikke vil si noe mer om denne kontakten, sa KrF-lederen til Dagbladet i går ettermiddag.

Utpå kvelden i går gjorde imidlertid den hardt pressede partilederen nok et forsøk på å oppklare den allerede ytterst betente saken. Det gjorde hun som gjest i «Nettopp Nå» på TV2, i et intervju som kunne oppfattes som et intenst forsøk på brannslokking. Der sa Svarstad Haugland at hun nå hadde fått oppklart forholdet. Hun konkluderte med at partene måtte ha snakket forbi hverandre.

- Det har vært kontakt mellom Medhaug og oss. Men ikke etter henleggelsen . Så dette er storm i et vannglass. Misforståelsen er nå ryddet av veien, hevdet Svarstad Haugland i «Nettopp Nå».

Ulike datoer

Hennes versjon stemmer imidlertid dårlig med hva Jan Birger Medhaug sa i Dagbladet i går.

Der var han krystallklar på at det ikke hadde vært kontakt mellom ham og Valgerd Svarstad Haugland siden 28. juni , da voldtektssiktelsen ble offentlig kjent.

Henleggelsen, som Svarstad Haugland viste til i går kveld, kom først 17. juli. Hun har selvsagt rett i at det ikke har vært kontakt etter den tid, men det er altså ikke denne datoen som har vært tema.

SLITER IGJEN: En hardt presset Valgerd Svarstad Haugland ser ut som hun igjen har sagt noe hun gjerne skulle hatt usagt. Foran et fullsatt pressekorps kom hun med nye tabbeuttalel ser om Jan Birger Medhaug i går formiddag.