Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oops - fangen rømmer til sjøs!

Stakk fra vokterne i underbuksa - slik endte dramatisk kveld i politiarresten i Haugesund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I et ubevoktet øyeblikk så den 24 år gamle varetektsfangen sitt sjanse til å stikke av fra politiet og sine voktere i arresten i Haugesund i går kveld. Dermed var en hesblesende tjue minutters jakt i gang i rein Hollywood-stil med røver, politi og redningsskøyte i aksjon i Karmsundet.

Det var ved 19-tiden den lokale episoden av Miami Vice startet. 24-åringen satt i politiets arrest, anholdt for grovt tyveri fra en bedrift. Det var da han ble hentet ut av cella for å ta den telefonen han har krav på at den unge mannen la på sprang, forteller

Haugesunds Avis.

Politiarresten ligger på kaia like ved Karmsundet, og 24-åringen smatt under en åpning i porten ut mot friheten. Med vokterne i hælene hadde han en mulighet - å hoppe til sjøs. Og den sjansen lot han ikke gå fra seg.

Den tyverimistenkte la på svøm tvers over det høstkjølige Karmsundet. Redningsskøyta lå til kai og kastet fortøyningene, men svømmeren på rømmen nektet å la seg redde i første omgang.

Forsterkninger

Redningsskøyta snudde mot land igjen, hentet fire nye polititjenestemann og satte på vannet en gummibåt for å få nærkontakt med svømmeren.

- Det var litt av et rabalder for publikum som fulgte thrilleren fra kaia. Rømlingene skjelte ut mannskapet i gummibåten etter noter før de fikk grep og dratt han ombord 150 meter ute i sundet, sier fotograf Stian Sørensen til Dagbladet.no. Han fulgte rømningen og redningen ringside - fra tørr plass.

 RETUR:  Etter tjue minutter i frihet - i det minste i høstkjølige Karmsundet - er rømlingen på vei tilbake til cella under samme port som han stakk fra lovens lange arm. Foto: Stian Sørensen.
RETUR: Etter tjue minutter i frihet - i det minste i høstkjølige Karmsundet - er rømlingen på vei tilbake til cella under samme port som han stakk fra lovens lange arm. Foto: Stian Sørensen. Vis mer

24-åringen var bare iført underbukse og en sokk da han under strengere bevoktning enn en halvtime tidligere ble geleidet inn til cella igjen gjennnom samme port som han stakk til sjøs.

-Han var kald og frossen, men i bra form. Han har hatt legetilsyn og sitter på cella pakket inn i masse ulltepper, opplyste politiets operasjonsleder Thor Gunnar Westlye til Haugesunds Avis to timer etter at røver- og politijakten i Karmsundet var avsluttet.

image: Oops - fangen rømmer til sjøs!
FAST GREP: Rømlingen ombord i gummibåten, en av redningsmennene har fast grep om den ene foten.
DEN UNGE MANNEN OG HAVET: Rømlingen har en bøye i Karmsundet og fast grunn i sikte langt borte. Redningsskøyta har snudd til kai for å hente forsterkninger.