OPEC hever Frontline

Signaler om økt OPEC-produksjon løfter Frontline-kursen. Tomra rammes av at britiske investorer er på banen igjen etter fridag samt ny usikkerhet i Tyskland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I tirsdagens utgave av avisen The Wall Street Journal signaliserer OPEC at det kan bli aktuelt med produksjonsøkning fra tredje kvartal. Oljeminister Ali al-Naimi i Saudi-Arabia opplyser til avisen at han ser muligheter for å øke OPEC-produksjonen. En eventuell produksjonsøkning kan finne sted allerede fra tredje kvartal.

Ifølge WSJ vil etterspørselsprognosene for tredje og fjerde kvartal være avgjørende for hvorvidt OPEC skrur opp oljekranene igjen.

Nordea Securities (tidligere Christiania Markets) anbefalte sine kunder i slutten av april å kjøpe tankaksjer. Begrunnelsen var delvis bygget på at meglerhuset så mulighet for økt produksjon fra OPEC i juni som følge av økt oljepris og behov for etterfylling av japanske og koreanske råoljelagre.

Frontline stiger med 2,1 prosent til 174 kroner den første drøye timen tirsdag. Aksjen har vært handlet til 175,50 kroner.

Også Bergesen d. y. stiger i kurs. Kursen på A-aksjen er opp 2,6 prosent til 181 kroner, mens B-aksjen stiger med 1,5 prosent til 170 kroner.

Som vi indikerte i morgenrapporten faller Tomra fra åpning på Oslo Børs. Mandag holdt London-markedet stengt, og siden en del handel i Tomra-aksjen er initiert fra London, ble nok ikke kurspresset så stort som vanlig etter meldinger om at Fridemokratene nå går mot pant på engangsemballasje i Tyskland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer