Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

OPEC kutter i oljeproduksjonen

OPECs oljeministre har skrevet under avtalen om kutt i oljeproduksjonen på to millioner fat dagen. Det opplyste OPECs generalsekretær Rilwanu Lukman.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avtalen ble uformelt inngått tidligere denne måneden. Av kuttet på til sammen 2,1 millioner fat dagen, vil OPEC landene stå for 1,7 millioner fat, mens Norge, Mexico, Oman og Russland vil kutte de gjenværende 400 fatene.

Saudi-Arabias Ali al-Naimi sa at avtalen gjelder for ett år fra 1. april.

Den norske regjeringen fikk for en drøy uke siden klarsignal fra Stortinget til å redusere oljeproduksjonen med ytterligere 100 000 fat per dag. Kuttet skal gjelde fra 1. april. Regjeringen har dermed vedtatt begrensninger i produksjonen på 200 000 fat siden i fjor.

Håpet er å presse oljeprisen opp fra sitt laveste nivå på over 20 år.

Dette igjen får store konsekvenser for norsk økonomi, både lommeboka til folk flest, og statsbudsjettet. Regjeringen vil ha oljeprisen opp på over 14 dollar fatet får å få budsjettet til å gå opp. Det forventes også at renta vil påvirkes positivt av signaler om oljekuttet.(NTB-AFP)