KORRUPT?: Nigerias tidligere oljeminister og nåværende OPEC-president, Diezani Alison-Madueke, er ifølge familiemedlemmer arrestert i London.
 Foto: . AFP PHOTO / DIETER NAGL
KORRUPT?: Nigerias tidligere oljeminister og nåværende OPEC-president, Diezani Alison-Madueke, er ifølge familiemedlemmer arrestert i London. Foto: . AFP PHOTO / DIETER NAGLVis mer

- OPEC-presidenten arrestert i London

Diezani Alison-Madueke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nigerias tidligere oljeminister og nåværende OPEC-president, Diezani Alison-Madueke, er ifølge familiemedlemmer arrestert i London.

Opplysningene kommer etter at britiske National Crime Agency (NCA) kunngjorde at fem personer er pågrepet for internasjonal korrupsjon i London.

NCA har ikke gått ut med navn eller alder på de arresterte, men BBC skriver at slektninger av Allison-Madueke bekrefter at hun er blitt arrestert.

Alison-Madueke var minister for Nigerias petroleumsressurser fra 2010 og fram til mai i år da Muhammadu Buhari vant presidentvalget over Goodluck Jonathan.

Hun ble valgt til president for oljeorganisasjonen OPEC, som representerer tolv av verdens oljeproduserende land, 27 november i fjor.

Nigerianske medier skriver at den tidligere oljeministeren er løslatt mot kausjon, men at passet er blitt inndratt og at hun er beordret til å bli på sin adresse i London.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram