Opedal ny konsernsjef i Orkla

Dag J. Opedal ble onsdag utnevnt som ny konsernsjef i Orkla. Han har vært konstituert i stillingen etter at Finn Jebsen gikk av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var et enstemmig styre som gikk inn for at Opedal (46) blir den nye konsernsjefen.

– Dag J. Opedal står for både kontinuitet og fornyelse: Kontinuitet på de viktige områdene som har gjort Orkla til en suksesshistorie, og fornyelse på sentrale felter med sin åpne, inkluderende lederstil, sier styreleder Johan Fr. Odfjell.

Opedal begynte sin yrkeskarriere i Nora, hvor han blant annet var sjef for Stabburet. Han kom inn i Orklas ledelse i 2001, og fikk konsernansvar for Orkla Food og Orkla Brands. Han har også deltatt i styrende organer i Orklas øvrige virksomhetsområder.

– Jeg skal arbeide for at Orkla skal bli et enda sterkere og bedre selskap. Vi har en rekke spennende muligheter foran oss. Men vi står også overfor krevende markeder i endring - nye løsninger må til for at vi skal lykkes. En ny generasjon er på vei inn i Orklas ledelse, og vil prege de neste faser i konsernets utvikling, sier den nye konsernsjefen.

– Det er inspirerende å ha et samlet styre i ryggen. Det er en nødvendig betingelse for å lykkes i denne funksjonen. Jeg ser også frem til å samarbeide nært med øvrige viktige målgrupper for Orkla, sier Opedal.

(ANB)