Opera-haterne sikret dyreste løsning

Operahaterne i Fremskrittspartiet la regjeringens drøm om en Vestbane-opera i grus i går kveld. Partiet tviholder på sitt nei til alle aktuelle operamuligheter, og åpner dermed for det dyreste alternativet: Bjørvika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dermed vil Grethe Fossum (Ap) og saksordfører Ola T. Lånke (KrF) samles til et kort møte i dag for å konstatere at saken ender med et betydelig flertall for Bjørvika. Arbeiderpartiet går for utbygging øst i Oslo, og vil få følge av regjeringspartiene når deres primære forslag til Vestbanen har falt.

Bjørvika-operaen har en prisramme på 1,8 milliarder, nøyaktig 200 millioner kroner mer enn Vestbanen, ifølge den siste stortingsproposisjonen om saken.

- Det er et paradoks at partiet som ble stiftet for å bekjempe skatter og offentlige avgifter, nå sikrer en løsning som blir noen hundre millioner kroner dyrere, sier operasjef Bjørn Simensen. Frp's kulturkoryfé, Per Sandberg, vil imidlertid ikke høre slikt snakk:

- Det er en helt forferdelig framstilling. Det blir helt galt å si at vi skal ta ansvar for det som flertallet i Stortinget presser gjennom, sier Sandberg til Dagbladet.

Grundig skuffet

Et stort flertall i Frp-gruppa stemte mot enhver opera-plan, selv om partiets kulturfraksjon har gjort visse øvelser i forhold til så vel utsettelse som en privat delfinansiering på Vestbanen. Det var ikke godt nok.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer