Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Operabygget rammet av streik

Fellesforbundet og Byggenæringens Landsforening greide ikke å bli enige i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

17.000 bygningsarbeidere er ute i konflikt etter at Fellesforbundet og Byggenæringens Landsforening (BNL) ikke klarte å bli enige i natt. Forhandlingene har pågått siden i 10-tida i går.  

- Byggenæringens Landsforening har dessverre vist en så til de grader useriøs holdning både i forhandlingene og under meklingen at brudd ikke var til å unngå, sier Fellesforbundets 1. nestleder, Arve Bakke.

Det gir full byggestopp i flere store prosjekter som blant annet Melkeøya, Ormen Lange og Operaen i Bjørvika.

Fortsatte på overtid

Meklingen fortsatte utover den fastsatte fristen ved midnatt natt til søndag, og videre utover den nye fristen klokka 0200. Avstanden mellom partene ble imidlertid for stor.

- BNL ville ikke imøtekomme oss på noen av de viktigste kravene som tiltak mot sosial dumping, et mer rettferdig og framtidsrettet lønnssystem og bedring av minstelønna for å nevne noe, sier Bakke. 

Bakke påstår at han aldri har opplevd maken i sin tid som tillitsvalgt.

- Det er med beklagelse vi registrerer at BNL ikke har vist vilje til å være med på å rydde opp i useriøse forhold i bransjen og heller ikke opptrådt seriøst i forhold til motparten. Faktum er at vi ikke fikk et helhetlig tilbud under meklingen. Jeg har aldri i min tid som tillitsvalgt opplevd noe mer uryddig og useriøs opptreden fra en motpart, sier Bakke.

Ser ikke løsning

Meklingsmann Geir Engebretsen konstaterer at det har vært en vanskelig mekling.

- Det har vært en vanskelig og tung mekling. Partene står for langt unna hverandre, og vi konstaterer nå at det blir streik, sier Engebretsen, som ikke ser noen snarlig løsning på konflikten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling