Operafantomet tar sats

Riv hele dritten, sier en uvanlig opplagt Høyre-leder om Vestbanen. Operaelskeren vet han tråkker på ømme tær, men tar sjansen likevel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Bevaringstanken har gått til hodet på enkelte, sier Jan Petersen, og skisserer et flott monumentalbygg fritt for den gamle Vestbane-fasaden og med en spenstig arkitektonisk utforming.

Dårlig helsetilstand

Petersen har ennå ikke rukket å gå igjennom alle de norske avisene etter tre ukers ferie i Frankrike. - Det jeg har fått med meg av regjeringsarbeidet i sommer viser en dårlig rapport om helsetilstanden. Det store spørsmålet nå er hva regjeringen vil etter at den er ferdig med kontantstøtten og minstepensjonen. Petersen var ikke før kommet hjem før forslaget om småbåtavgift kallet på hans oppmerksomhet. Fra Søgne stilte han villig opp på TV iført flytevest i småbåthavna. - Det passet sabla bra. Det møtet var jo planlagt i lang tid, og så kommer en god Høyre-sak helt gratis fra regjeringen. Antrekket var selvfølgelig planlagt. Jeg må forresten finne båten min så jeg får registrert den. Jeg hadde den ikke på vannet i fjor, og på opplagsplassen er det usikkerhet om hvor den er. Sjøsettingen har VG opsjon på, ler han.

Tøff høst

Høyre kommer ikke til å gå med på økte skatter og avgifter, og Petersen minner regjeringen om avtalen om skattelette for småbarnsfamiliene på 96 millioner kroner. Petersen åpner for at det kan skje forandringer med kontantstøtten for toåringene, men Høyre kommer ikke til å ta noe initiativ i den anledning. - I Høyres budsjettalternativ vil det være små og store kutt i offentlig sektor, men kontantstøtten blir stående. Et initiativ til forandringer der må komme fra Bondevik-regjeringen. Petersen regner med at høsten blir tøff for regjeringen . Han har arbeidet litt med en fire siders avhandling om Wagner i sommer. Operaentusiasten ble spurt av Kjell Bækkelund om å levere en artikkel til en bok som pianisten redigerer, og det var neppe en tilfeldighet at Ap-mannen ba Høyre-mannen om å skrive om den tunge og dystre komponisten. - Jeg ba om å få noen andre, men de var opptatt, sier Petersen.

VEKK: Ny opera på Vestbanen forutsetter opprensing, mener Jan Petersen.