«Operasjon Bjørnebær»: - B-gjengmann (32) leverte 15 kilo amfetamin hjemmefra

- Vi har knepet igjen en navlestreng for flere tunge kriminelle miljøer i Norge, sier politiinspektør Einar Aas etter beslag av over hundre kilo pulverstoff.

TATT ETTER OVERLEVERING: Politiet mener å ha svært god dokumentasjon på at en 32-åring med bakgrunn fra B-gjengen sto for overleveringen av rundt 15 kilo amfetamin i en bag til en kurér fredag formiddag. Dagen etter ble det beslaglagt ytterligere flere titalls kilo narkotika i et depot i Oslo som knyttes til to albanske kriminelle. Foto: JACQUES HVISTENDAHL / POLITIET
TATT ETTER OVERLEVERING: Politiet mener å ha svært god dokumentasjon på at en 32-åring med bakgrunn fra B-gjengen sto for overleveringen av rundt 15 kilo amfetamin i en bag til en kurér fredag formiddag. Dagen etter ble det beslaglagt ytterligere flere titalls kilo narkotika i et depot i Oslo som knyttes til to albanske kriminelle. Foto: JACQUES HVISTENDAHL / POLITIET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Gjennom blant annet omfattende telefonavlytting og spaning har oslopolitiets Seksjon for organisert kriminalitet de siste månedene rullet opp en av de største narkotikasakene i sitt slag i hovedstaden.

Dagbladet skrev tidligere i dag at politiet i etterforskningen har beslaglagt over hundre kilo pulverstoff, i hovedsak amfetamin og kokain. I den langvarige politioperasjonen, som bar navnet «Bjørnebær» internt, har flere velkjente norske kriminelle vært i søkelyset. Minst 13 personer er siktet i saken.

- Vi mener vi har knepet igjen en navlestreng fra narkotikaleverandører som flere tunge kriminelle miljøer i Norge har benyttet seg av. Blant mottakerne er de kjente gjengmiljøene i Oslo, som vi hele tiden holder øye med, også for å ta pengestrømmene. For i disse miljøene følger det makt med pengene - men også voldelige konflikter, sier sjefen ved seksjonen, politiinspektør Einar Aas, til Dagbladet.

Operasjonen er en del av en større innsats mot det politiet karakteriseres som organiserte kriminelle fra Vest-Balkan.

De første pågripelsene skjedde 23. september, da to albanere og en serbisk trailersjåfør ble tatt i forbindelse med transport av 22 kilo amfetamin og seks kilo kokain. Men politiet hadde god grunn til å tro at den kriminelle trailerlasten bare var en av mange i nettverket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer