Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Operasjon Gilde har kostet 36 millioner kroner

Er Europas største dopingetterforskning.

RETTSSAKEN STARTET: I går startet hovedrettssaken etter Operasjon Gilde. Syv menn fra Trøndelag må møte i Sør-Trøndelag tingrett tiltalt for mafiavirksomhet, produksjon, innførsel og salg av doping, hvitvasking av penger, trusler og forsøk på å ødelegge bevis. Statsadvokat Unni Sandøy og politiadvokat Per Martin Utkilen(midten) sammen med politibetjent Stein Frode Haugbjorg(tv) før rettssaken. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
RETTSSAKEN STARTET: I går startet hovedrettssaken etter Operasjon Gilde. Syv menn fra Trøndelag må møte i Sør-Trøndelag tingrett tiltalt for mafiavirksomhet, produksjon, innførsel og salg av doping, hvitvasking av penger, trusler og forsøk på å ødelegge bevis. Statsadvokat Unni Sandøy og politiadvokat Per Martin Utkilen(midten) sammen med politibetjent Stein Frode Haugbjorg(tv) før rettssaken. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Totalt har 14 politidistrikt deltatt i Operasjon Gilde, men etterforskningen ledes fra Trondheim. I Sør-Trøndelag tingrett har rettssaken mot sju trøndere pågått siden 6. januar, skriver Adresseavisen.

- Jeg tror ikke vi har jobbet med noe som har kostet mer, uten at jeg kan garantere det, sier Bjørn Are Kattem, seksjonsleder for etterforskning ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

De sju tiltalte er sentrale i dopingnettverket, mener påtalemyndigheten. Totalt har 118 person blitt siktet i saken. De sju mennene er tiltalt for grov produksjon og salg av dopingmidler som del av en organisert kriminell gruppe med hovedsete i Trondheim. Politiet mener at omsetningen har vært opp mot 100 millioner kroner, men har ennå ikke klart å avdekke hvor disse pengene har tatt veien.

- Saken har vært læring for hele Politi-Norge, sier Kattem.

I tillegg til opp mot 40 etterforskere ved Sentrum politistasjon i Trondheim har personell fra Skatteetaten og Økokrim vært koblet inn. Kripos har også bistått.

Det er satt av totalt 12 uker til rettssaken.

(NTB)

Hele Norges coronakart