RETTSSAKEN STARTET: I går startet hovedrettssaken etter Operasjon Gilde. Syv menn fra Trøndelag må møte i Sør-Trøndelag tingrett tiltalt for mafiavirksomhet, produksjon, innførsel og salg av doping, hvitvasking av penger, trusler og forsøk på å ødelegge bevis. Statsadvokat Unni Sandøy og politiadvokat Per Martin Utkilen(midten) sammen med politibetjent Stein Frode Haugbjorg(tv) før rettssaken. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
RETTSSAKEN STARTET: I går startet hovedrettssaken etter Operasjon Gilde. Syv menn fra Trøndelag må møte i Sør-Trøndelag tingrett tiltalt for mafiavirksomhet, produksjon, innførsel og salg av doping, hvitvasking av penger, trusler og forsøk på å ødelegge bevis. Statsadvokat Unni Sandøy og politiadvokat Per Martin Utkilen(midten) sammen med politibetjent Stein Frode Haugbjorg(tv) før rettssaken. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

Operasjon Gilde har kostet 36 millioner kroner

Er Europas største dopingetterforskning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Totalt har 14 politidistrikt deltatt i Operasjon Gilde, men etterforskningen ledes fra Trondheim. I Sør-Trøndelag tingrett har rettssaken mot sju trøndere pågått siden 6. januar, skriver Adresseavisen.

- Jeg tror ikke vi har jobbet med noe som har kostet mer, uten at jeg kan garantere det, sier Bjørn Are Kattem, seksjonsleder for etterforskning ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

De sju tiltalte er sentrale i dopingnettverket, mener påtalemyndigheten. Totalt har 118 person blitt siktet i saken. De sju mennene er tiltalt for grov produksjon og salg av dopingmidler som del av en organisert kriminell gruppe med hovedsete i Trondheim. Politiet mener at omsetningen har vært opp mot 100 millioner kroner, men har ennå ikke klart å avdekke hvor disse pengene har tatt veien.

- Saken har vært læring for hele Politi-Norge, sier Kattem.

I tillegg til opp mot 40 etterforskere ved Sentrum politistasjon i Trondheim har personell fra Skatteetaten og Økokrim vært koblet inn. Kripos har også bistått.

Det er satt av totalt 12 uker til rettssaken.

(NTB)