«Operasjon Ironside»: Dette vet vi

FBI lagde sin egen krypterte chattetjeneste og delte den ut til kriminelle, som gikk fem på. Dette er metodene som lurte dem inn i en felle - og som kan skape problemer for fengslingen av involverte nordmenn.

ANOM: FBI sin egen kommunikasjonstjeneste inneholdt en dekrypteringsnøkkel. Mens de kriminelle stolte på plattformen, og kommuniserte uten koder, ble de egentlig overvåket i flere år. Nå er ni nordmenn arrestert i forbindelse med operasjonen. Foto: anom.io
ANOM: FBI sin egen kommunikasjonstjeneste inneholdt en dekrypteringsnøkkel. Mens de kriminelle stolte på plattformen, og kommuniserte uten koder, ble de egentlig overvåket i flere år. Nå er ni nordmenn arrestert i forbindelse med operasjonen. Foto: anom.io Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer