Operasjonsleder avhøres av SEFO

Operasjonslederen som satt vakt på nødtelefonen, skal avhøres av SEFO.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det særskilte etterforskningsorganet som behandler politisaker, SEFO, vil avhøre politimannen i løpet av helgen, sannsynligvis lørdag.

- Det er viktig å få snakke med vedkommende så raskt som mulig, mens detaljene ennå er ferske i minnet, sier politimedlem i SEFO i Rogaland, Odd Tveit Jørgensen, til NTB.

En kvinne fra Sauda ringte politiets nødsentral da hun hørte skrik om hjelp natt til torsdag. Operasjonssentralen for Haugaland og Sunnhordland politidistrikt ville derimot ikke varsle lensmannen i Sauda. SEFO satte i gang etterforskning av saken fredag ettermiddag.

Opptak

Alle samtaler som kommer inn til nødsentralen, tas opp på bånd. SEFO-gruppen hadde derfor håpet at de skulle få sjanse til å danne seg et bilde av samtalen ved å lytte på båndet. Men det finnes ikke lydopptak av samtalen operasjonslederen hadde med Sauda-kvinnen.

- Så vidt jeg har forstått er det noe galt med avspillingen, sier Tveit Jørgensen. SEFO må derfor få operasjonslederens forklaring på hva som ble sagt under samtalen.

Det var Else Eik-Nes fra Sauda som hørte hørte skrikene om hjelp natt til torsdag. Hun bor like ved havnen i Sauda, men visste ikke at skrikene kom fra fjorden.

- Hun har forklart seg til Sauda-politiet, som etterforsker saken som et mistenkelig dødsfall, sier Jørgensen. Han har ikke sett utskriften av avhøret ennå, men regner med at det vil være tilstrekkelig for å danne seg et bilde av hva Eik-Nes sa.

Druknet

Det var kuldegrader i Sauda natt til torsdag. 20 år gamle Marit Janson ble observert syklende i sentrum ved midnatt.

Gang- og sykkelstien som går langs havnebassenget er ikke sikret. Mye tyder derfor på at 20-åringen har sklidd på den isete veien, og falt i sjøen.

Det var mannskaper fra Forsvaret som fant 20-åringen torsdag morgen. Et mineryddingsfartøy lette i havnebassenget etter en savnet mann. I stedet fant mannskapene den druknede Marit Janson.

(NTB)

SAUDA: Lokalsamfunnet er sterkt preget av drukningstragedien.