Operasjonsleder avhøres av SEFO

Operasjonslederen som satt vakt på nødtelefonen, skal avhøres av SEFO.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det særskilte etterforskningsorganet som behandler politisaker, SEFO, vil avhøre politimannen i løpet av helgen, sannsynligvis lørdag.

- Det er viktig å få snakke med vedkommende så raskt som mulig, mens detaljene ennå er ferske i minnet, sier politimedlem i SEFO i Rogaland, Odd Tveit Jørgensen, til NTB.

En kvinne fra Sauda ringte politiets nødsentral da hun hørte skrik om hjelp natt til torsdag. Operasjonssentralen for Haugaland og Sunnhordland politidistrikt ville derimot ikke varsle lensmannen i Sauda. SEFO satte i gang etterforskning av saken fredag ettermiddag.

Opptak

Alle samtaler som kommer inn til nødsentralen, tas opp på bånd. SEFO-gruppen hadde derfor håpet at de skulle få sjanse til å danne seg et bilde av samtalen ved å lytte på båndet. Men det finnes ikke lydopptak av samtalen operasjonslederen hadde med Sauda-kvinnen.

- Så vidt jeg har forstått er det noe galt med avspillingen, sier Tveit Jørgensen. SEFO må derfor få operasjonslederens forklaring på hva som ble sagt under samtalen.

Det var Else Eik-Nes fra Sauda som hørte hørte skrikene om hjelp natt til torsdag. Hun bor like ved havnen i Sauda, men visste ikke at skrikene kom fra fjorden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer