Operastjerne ble lovet norske prispenger som ikke fantes

Sto klar til å dra til Norge.

TENOR: Placido Domingo. Foto: ERNESTO BENAVIDES / AFP / NTB Scanpix
TENOR: Placido Domingo. Foto: ERNESTO BENAVIDES / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Operastjernen Plácido Domingo sto klar til å dra til Norge for å motta 2,5 millioner kroner i prispenger fra Kirsten Flagstad Festival, men måtte avlyse da det ble klart at pengene ikke fantes.

Festivalen ønsket å hedre den verdenskjente spanske tenoren med en pris til minne om den norske operastjernen Kirsten Flagstad.

Prisbeløpet var på 2,5 millioner kroner, noe festivalen alt hadde orientert Domingo om. Det ble gjort før festivalen sendte søknad til Kulturdepartementet i april, skriver Dagens Næringsliv.

Kulturminister Anniken Huitfeldt (Ap) avslo søknaden fra Kirsten Flagstad Festival om prispenger på 2,5 millioner kroner og 500.000 kroner i administrasjonsutgifter. Begrunnelsen var at departementet fører restriktiv praksis når det gjelder opprettelse og finansiering av nye priser. 3 millioner kroner er mye penger og en engangspris er ikke den beste måten å hedre Flagstad på, mener departementet.

- At en jury velger å utpeke en prisvinner og formidler dette til prisvinneren før man har skaffet penger til en slik pris, kan ikke departementet bære ansvaret for, sa Huitfeldt i en uttalelse til Stortinget i forrige måned.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer