Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Operataket evakuert, bombegruppa tilkalt

Mistenkelig gjenstand funnet.

BOMBEGRUPPA: Bombegruppa fra Oslo politidistrikt ble tilkalt og drev undersøkelser på et folketomt operatak. Foto: JACQUES HVISTENDAHL / DAGBLADET
BOMBEGRUPPA: Bombegruppa fra Oslo politidistrikt ble tilkalt og drev undersøkelser på et folketomt operatak. Foto: JACQUES HVISTENDAHL / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet evakuerte i ettermiddag taket på Operaen i Oslo etter at det ble meldt fra om en mistenkelig gjenstand. Bombegruppa ble tilkalt og utførte undersøkelser på det folketomme taket.

- Vi har fått melding om ei mistenkelig pakke, og omstendighetene gjør at vi velger å undersøke det. Vi er på stedet nå med bombegruppa og innsatsleder, sa operasjonsleder Reidun Lilleås i Oslo politidistrikt til Dagbladet i 15.30-tida.

Bomberobot Gjenstanden lå utendørs, og en bomberobot ble sendt opp på operataket. Selve taket ble sperret av, men andre deler av bygget forble åpent for publikum og ansatte.

Operaens foajé og kafé var ifølge Dagbladets reportere de delene av Operaen som ble avstengt. En tipser sier imidlertid at hovedscenen samt scene 2 ble evakuert.

Klokka 16.20 meldte Dagbladets reporter på stedet at bombegruppas robot hadde avfyrt skudd mot pakka. To smell ble hørt.

I 16.25-tida slapp regulære politipatruljer til på taket, ti minutter seinere kom bomberoboten trillende ned, og sperrebåndene ble fjernet.

Sikret video Ifølge operasjonsleder Lilleås var det vektere som klokka 14.25 meldte fra om den mistenkelige pakka - som viste seg å være ufarlig. Politiet ønsker imidlertid å komme til bunns i hvorfor den ble etterlatt på taket.

- Vi har gransket videoopptak for å finne vedkommende som la den der, sier Lilleås til Dagbladet.

Politiet opplyser i 16.50-tida at de har et signalement på en mann de leter etter.

- Vi vil vurdere om det er han som plasserte pakka der, og om han gjorde det for å skape frykt. I så fall kan dette bli en straffesak, sier innsatsleder Lise Dunham.

ROBOT: Klokka 16.35 kom bombegruppas robot - i Danmark kjent som «rullemarie» - trillende ned fra operataket etter å ha skutt den mistenkelige pakka. Foto: AGNETE BRUN / DAGBLADET
ROBOT: Klokka 16.35 kom bombegruppas robot - i Danmark kjent som «rullemarie» - trillende ned fra operataket etter å ha skutt den mistenkelige pakka. Foto: AGNETE BRUN / DAGBLADET Vis mer

Ingen bombetrussel ble framsatt mot operataket.

LETER ETTER MANN: Oslo-politiet, her ved innsatsleder Lise Dunham, leter nå etter mannen som plasserte den mistenkelige pakka på operataket; de har et signalement på ham etter å ha hentet ut videoopptak fra overvåkingskameraer i området. Foto: AGNETE BRUN / DAGBLADET
LETER ETTER MANN: Oslo-politiet, her ved innsatsleder Lise Dunham, leter nå etter mannen som plasserte den mistenkelige pakka på operataket; de har et signalement på ham etter å ha hentet ut videoopptak fra overvåkingskameraer i området. Foto: AGNETE BRUN / DAGBLADET Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media