Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Operert igjen - snart på beina

Kong Harald måtte opereres igjen i går på grunn av ansamling av blodvæske i hjerteposen. Livlege Halfdan Ihlen betegner kongens tilstand som «meget tilfredsstillende».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 15 i går ettermiddag måtte kongen gjennomgå en ny operasjon.

Etter hjerteoperasjonen 1. april hadde det samlet seg blodvæske i hjerteposen.

Denne tilstanden gir nedsatt hjertefunksjon. Frykten er at hjertet skal bli inneklemt av væskeansamlingen, slik at blodgjennomstrømmingen blir hindret.

Kong Harald lå på operasjonsbordet i rundt en time i går. Utover ettermiddagen ble det meldt at kongen var våken og etter omstendighetene i fin form.

Vellykket operasjon

Kongens livlege, professor Halfdan Ihlen, betegner kongens tilstand som «meget tilfredsstillende» og sier operasjonen var udramatisk.

Ihlen sa til NTB i går at det bare vil ta noen få dager før kong Harald igjen vil være «i rute» med sitt opptreningsprogram.

-  Allerede mandag skal kongen være på beina, men selvsagt medfører ethvert kirurgisk inngrep under full narkose en viss påkjenning, som innebærer at pasienten blir satt litt tilbake, sier Ihlen.

 TILBAKE IGJEN:  Kong Harald ankommer Rikshospitalet 29. mars i år. Her hilser han på professor Odd Geiran. I bakgrunnen sykehusdirektør Åge Danielsen. I går kom kongen tilbake for å bli operert på ny. Foto: Knut Falch
TILBAKE IGJEN: Kong Harald ankommer Rikshospitalet 29. mars i år. Her hilser han på professor Odd Geiran. I bakgrunnen sykehusdirektør Åge Danielsen. I går kom kongen tilbake for å bli operert på ny. Foto: Knut Falch Vis mer

Ny uke på sykehus

Bare for noen dager siden opplyste Rikshospitalet at alt sto bra til med kong Harald. Det ble fortalt at han gikk små turer på sykehuset og at framgangen var tilfredsstillende.

Den intensive delen av hans opphold på sykehuset var over 5. april.

Nå må kongen belage seg på nok ei uke på Rikshospitalet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!