Opererte overvektige uten godkjenning

Sykehus granskes av Statens helsetilsyn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vestlandets største private sykehus har utført fedmeoperasjoner uten godkjenning. Nå blir Ulriksdal Sykehus gransket av Statens helsetilsyn.


Allerede i februar fikk sykehuset beskjed fra Helse- og omsorgsdepartementet at det måtte ha godkjenning for å utføre andre operasjoner enn ortopedisk kirurgi, skriver Bergens Tidende. Likevel - mens det ventet på en avgjørelse - foretok Ulriksdal sykehus flere fedmeoperasjoner. Det bekrefter sykehuseier og daglig leder Sjur Braaten.

Nå har Helse- og omsorgsdepartementet bedt Helsetilsynet i Hordaland åpne tilsyn for å finne ut om sykehuset har begått regelbrudd.

- Det var flere forhold som var avgjørende. Vi hadde i god tid i forveien avtalt operasjonene med de aktuelle pasientene. Vi vurderte om vi i stedet skulle sende dem til et sykehus vi samarbeider med i Sverige. Men vi valgte likevel å foreta operasjonene ved Ulriksdal, sier Braaten til Bergens Tidende.

Han peker på at en utsettelse ville ha betydelige negative konsekvenser for den enkelte pasient.

- Operasjonene forløp fritt for komplikasjoner og med svært fornøyde pasienter. Rent faglig medisinsk står vi 100 prosent inne for det som er utført, sier Braaten.

Ulriksdal Sykehus er godkjent av helsemyndighetene for å drive ryggkirurgi og generell ortopedisk kirurgi.

(NTB)