Opinionsledere

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

1. Shabana Rehman (28) og Dagfinn Nordbø (46)

Shabana Rehman har gjennom en årrekke bygd seg opp til å bli en av de viktigste stemmene i samfunnsdebatten, særlig i integrasjonsspørsmål. Hennes ektemann og tekstforfatter Dagfinn Nordbø er en sentral medspiller, ofte som den som feier opp etter henne. Paret har etablert seg, og plukker nå bevisst de debattene de ønsker å gå inn i.

2. Guri Hjeltnes (50) og Bernt Hagtvet (57)

Guri Hjeltnes sa fra seg jobben som leder for kommentaravdelingen i Norges største avis, VG, for å bli professor i journalistikk ved BI, men hun skriver fortsatt fast for avisa. Bernt Hagtvet er professor i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo, og en markant samfunnsdebattant.

3. Liv Grete Skjelbreid Poirée (30) og Raphaël Poirée (30)

Liv Grete Skjelbreid Poirée gikk helt til topps da norske menn skulle velge sin drømmekvinne. Hun er rollemodell nr. 1, og en typisk vinnertype vi elsker å like. Franskmannen Raphaël Poirée har lyktes med å bli den sunne utlendingen, og hjelper til å avdramatisere nordmenns syn på innvandrere.

4. Haakon (31) og Mette-Marit (30)

Enten vi liker det eller ikke gir rollen som kronprinspar stor makt til å påvirke opinionen. Derfor er det synd at paret, med visse unntak for noen av kronprinsens taler, ikke bruker muligheten de er gitt mer offensivt, og mer fungerer som et rojalistisk minste sums multiplum.

5. Märtha (32) og Ari Behn (31)

I motsetning til Haakon og Mette-Marit ser Märtha og Ari ut til å like å være synlige. De er ambisiøse i forhold til sine egne roller, og har bygd seg opp et hoff bestående av Norges ledende kulturpersonligheter. De ville blitt et mye morsommere kongepar. 1 1 1