Opiumåker i Oslo-borettslag

Midt i fellesbedet på Romsås dyrket noen hundrevis av opiumvalmuer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har fjernet flere hundre opiumvalmuer fra et felles blomsterbed i Ravnkollen borettslag på Romsås. Hensikten bak den uvanlige plantedyrkingen var trolig å produsere narkotika, melder lokalavisa Akers avis/Groruddalen.

- Vi beslagla opiumsplantene sent i går kveld, etter et anonymt tips fra en beboer i området, bekrefter jourhavende etterforsker ved Stovner politistasjon, Line Henriksen, overfor Dagbladet.no.

De eksotiske plantene, som blant annet benyttes som råstoff for heroin og morfin, ble funnet i et blomsterbed i fellesarealet mellom to boligblokker.

- Vi sendte ut en patrulje for å se på plantene. Denne tilkalte så folk fra narkotikaseksjonen som bekreftet at det var opiumvalmuer. Plantene ble så fjernet og levert til Kripos, som vil analysere og destruere dem, opplyser Henriksen.

En stor del av plantene var fullvokste. Politiet mener at formålet med plantene trolig var å fremstille narkotika.

- Det krever mye bearbeiding for å få dem sånn, forteller politiinspektør Iver Stensrud til bydelsavisa Groruddalen.no. Han legger imidlertid til at det også er mulig at noen har dyrket plantene fordi de er vakre å se på.

Politiet har ingen mistenkte, og saken er allerede å anse som henlagt dersom ikke nye opplysninger dukker opp, opplyser Henriksen overfor Dagbladet.no.

Hun kjenner ikke til at det er funnet dyrkede opiumpvalmuer i Oslo tidligere.

Opiumfrø er ikke ulovlige, men det er straffbart å dyrke eller oppbevare opiumvalmuer, opplyser Henriksen.

<B>PÅ ROMSÅS: </B>Opiumvalmuer er et sjeldent syn, både på Romsås og i Norge for øvrig.