Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Opp i åra

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Regjeringen vil foreslå at spesielle grupper av statsansatte skal få samme pensjonsalder som andre arbeidstakere. Særlig gjelder dette ansatte i Forsvaret og politiet, som nå kan gå av med pensjon når de er 60 år gamle. Noen kan slutte enda tidligere når de har lang opptjeningstid.
  • Selvsagt protesterer de ansattes organisasjoner. Men argumentene er svake. Derfor bør ikke regjeringen la seg stoppe av motstanden. Det er i dag ingen rimelig grunn til denne særordningen. Selvsagt kan deler av arbeidet bli for slitsomt når man kommer opp i årene, men både i politiet og Forsvaret er det flust av viktige arbeidsoppgaver som kan utføres av 60-åringer. Kontorarbeid er ikke mer anstrengende i disse etatene enn andre steder. Så kan de yngre kollegene løpe i skogen med soldater og arrestere tyver. Ingen kan heller hevde at man blir fortere utslitt i disse tjenestene enn i andre yrker. Derfor bør de også ha samme pensjonsalder.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!