Opp mot 1500 døde etter flodbølge

Skolebygningene vil ikke bli satt i stand igjen i Aitape på Papua Ny-Guinea. - Alle barna er døde, sier en representant for lokale myndigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hele landsbyer er blitt feid på sjøen. Bergingsmannskaper hadde søndag sin fulle hyre med å hale oppblåste lik opp av sjøen. De frykter at tallet på omkomne kan komme opp i 1500.

  Over 700 mennnesker, de fleste barn og gamle, var funnet omkommet i ettermiddag lokal tid. I sjøen fløt enda flere døde. Mange av likene er i ferd med å gå i oppløsning i tropevarmen, og døde som er drevet i land er blitt mat for hunder og andre åtseldyr.

  Antallet omkomne vil trolig stige til minst 1500, sier forretningsmannen Rob Farer til nyhetsbyrået AFP. Han hjelper til med å koordinere hjelpearbeidet. John Maipu ved den katolske kirken i Aitape mener tallet kan bli enda høyere, kanskje 2000.

Over 7 meter

Bølgen ble anslått å være mellom 7 og 10 meter høy og feide med seg sju landsbyer som lå på en tynn landstripe mellom havet og en lagune. Området ligger i provinsen West Sepik nær byen Aitape.

(NTB-AFP-Reuters)