Opp mot 20 000 lynnedslag i natt - uværet herjer videre

Uværet vil fortsette et par timer til før det kommer seg over svenskegrensa.

KJØRER I VANN: Flere biler kjører i høyt vann hvor det har blitt oversvømmelse på grunn av regnværet. V Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var nok mange som våknet til bråk og lysglimt fra uværet i dag tidlig. Natt til torsdag var det registrert over 18 000 lyn over Østlandet, og det skal herje et par timer til før det beveger seg over svenskegrensa.

- Selve tordenværet er på vei mot Sverige. Det ligger ganske hissig over Østfold, i tillegg til litt i hele Oslo og Akershus, men mest på de østlige delene. Nord for Lillehammer er det også noen nedslag, men de er vesentlig mindre, sier meteorolog Anne Beate Skattør til Dagbladet rundt klokka 07.30.

Hun sier at tordenværet kan vare et par timer til. Det kan også flytte seg litt nord for der det er nå, samtidig som det går østover.

- Det vil også være et påfyll av byger utover dagen, men den kraftige tordenaktiviteten vil gå ut av Norge, sier Skattør.

Opp mot 20 000 lyn

I morgentimene torsdag var tett mellom lynglimtene. Opp mot 4000 tusen lyn i timen ble registret ifølge Meteorologisk institutts side over målte lyn.

- Det har vært veldig mye. I Østafjells, med Sørlandet og Telemark, har det vært oppimot 20 000 lynnedslag i løpet av hele natta. Det vil nok være over 20 000 før det er forbi, sier Skattør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer