- Opp mot 20 grader

Gled deg til knallvær med sommertemperaturer på Øst-, Vest- og Sørlandet.

 BARE EN FORSMAK:  - Det har vært veldig mye pent vær i Norge sør for Bodø i dag, med brukbart med sol og gode temperaturer. Du kan si det er en forsmak på det fine været som kommer til uken, i hvert fall på Sør-, Vest- og Østlandet, sier vakthavende ved Meterologisk Institutt, Øyvind Johnsen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
BARE EN FORSMAK: - Det har vært veldig mye pent vær i Norge sør for Bodø i dag, med brukbart med sol og gode temperaturer. Du kan si det er en forsmak på det fine været som kommer til uken, i hvert fall på Sør-, Vest- og Østlandet, sier vakthavende ved Meterologisk Institutt, Øyvind Johnsen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Større deler av landet har opplevd fint vær i dag. Skal vi tro meterologene er dette bare en forsmak på knallværet flere steder vil oppleve fram til onsdag.

- Det har vært veldig mye pent vær i Norge sør for Bodø i dag, med brukbart med sol og gode temperaturer. Du kan si det er en forsmak på det fine været som kommer til uken, i hvert fall på Sør-, Vest- og Østlandet, sier vakthavende ved Meterologisk Institutt, Øyvind Johnsen til Dagbladet.

- 20 grader
Det er mye godt vær i vente, i hvert fall i de sørligere delene av landet. Gradestokken kryper opp mot 20 grader i Sør-Norge de neste dagene, og også Østlandet vil oppleve liknende høye temperatuerer.

- Med et lite unntak av mandag vil hele Sør-Norge få flott vårvær og stigende temperaturer. Onsdagen blir den varmeste dagen, hvor Oslo i øst vil ha rundt 20 grader, og det samme gjelder Kristiansand i sør, sier Johnsen. 

Også på Vestlandet ser store deler av den kommende uka ut til å bli fin, men temperaturene vil være noe lavere her enn i Sør- og Øst-Norge.

- På Vestlandet i byer som Stavanger og Bergen vil vi se noe lavere temperaturer enn i Oslo og Kristiansand, men fremdeles vil de ligge rundt 15-16 grader, sier Johnsen.

Kaldere i nord
Mens været blir tørt og varmt i Sør-Norge, får den nordlige delen av landet en annen værtype.

- Lenger nordover blir det kaldere. En god del av Trøndelag vil få brukbart vær til og med tirsdag, men ikke de samme temperaturene som lenger sør. Store deler av Nord-Norge vil oppleve bygenedbør og kjølig med temperaturer rundt 3-6 grader, sier Johnsen.

- På Finnmarksvidda vil en fremdeles kunne forvente minusgrader, sier han.

Blir dårligere
Fra torsdag ser det dessverre ut til at høytrykket sklir ut i Atlanterhavet og temperaturene vil synke igjen.

- Vi kommer til å se en merkbar endring i sør fra og med torsdag. Det vil bli kjøligere, og for eksempel Oslo vil gå fra rundt 20 grader på onsdag til 10 grader på torsdag, sier Johsen.

Nord blir fint
Det er imidlertid ikke bare dårlig nytt for de nordlige delene av landet. Det gode været fra Sør-, Vest- og Østlandet vil bli tatt over av Nord-Norge, og det ser ut til at landsdelene bytter vær med hverandre rundt neste helg.  

- For Nord-Norge sin del vil det fermdeles være noe bygenedbør torsdag, fredag og lørdag, men etter det ser det tørrere ut, og de vil oppleve stigende temperaturer. Man kan si at været endrer seg, slik at Nord-Norge vil få det pent mange steder, idet sør sitt godvær forsvinner, sier Johnsen.