LETEAKSJON: Det dansken inspeksjonsskipet "Ejnar Mikkelsen" er omdirigert på Grønland for å lete etter 14 savnede kajakk-turister. Foto: Danske forsvaret/Grønlands kommando
LETEAKSJON: Det dansken inspeksjonsskipet "Ejnar Mikkelsen" er omdirigert på Grønland for å lete etter 14 savnede kajakk-turister. Foto: Danske forsvaret/Grønlands kommandoVis mer

Opp mot 20 turister savnet på Grønland

Vind og orkan på Øst-Grønland. Dansk inspeksjonsskip leter etter de savnede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Omkring 20 turister av ukjent nasjonalitet er savnet på østsiden av Grønland nær Scoresbysund, ifølge avisa Indland.

Ingen nordmenn Ingen av turistene er norske,sier visepolitimester Morten Nielsen på Grønland til VG Nett.

- Seks tyskere var savnet, og de er alle funnet. Men etter dette har vi funnet ut at det er omkring 20 flere kajakkroere i området, som vi ikke får kontakt med, sier vakthavende offiser ved Grønlands Kommando, Jan Bøgsted til avisa Indland.

Byen ligger på Øst-Grønland og ligger utløpet av Scoresbysundet som er verdens største fjordkompleks og verdens lengste fjord.

Vind med orkanstyrke Det skal være kraftig vind med orkanstyrke i området, noe som har ført til en leteaksjon etter 14 turister på kajakk-tur.

Det danske inspeksjonsskipet "Ejnar Mikkelsen" befinner seg ved Tasiiliaq som ligger 925 kilometer syd for Scoresbysund, og er blitt omdirigert for å delta i enredningsaksjonen, ifølge politiken.dk.

- Vi prøver å skaffe helikopterstøtte så vi kan utvide søket og gjøre leteaksjonen mer effektiv, sier kapteinløytnant, Peter Holst-Andersen, til poltiken. dk

6 tyskere funnet Myndighetene i Illoqqortormiut, også kalt Scoresbysund har ikke hørt fra kajakkroerne siden stormen startet, mens seks andre tyske kajakk-turister ble funnet på en øy i det store fjordsystemer bak grønnlandsbukta. Tilsammen var 20 personer ute på kajakktur. De befinner seg ikke sammen, men i mindre grupper.

"Ejnar Mikkelsen" skal bruke cirka 36 timer på å være framme i området hvor kajakk-turistene befinner seg.

- I beste fall er turistene kommet tilbake til Scoresbysund uten at det er blitt oppdaget. I nest beste tilfelle er de gått i land på en øy for å finne le, men vi er forberedt på alle scenarioer, sier kapteinløytnanten til politiken.