Opp mot 300 personer har ringt nødnummeret med grillspørsmål

Nå er brannvesenet lei.

TIL GLEDE OG FORARGELSE: Griller florerer i sommervarmen. Illustrasjnsfoto: Audun Braastad / NTB Scanpix
TIL GLEDE OG FORARGELSE: Griller florerer i sommervarmen. Illustrasjnsfoto: Audun Braastad / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Opp mot 300 personer har søndag ringt nødnummeret for å spørre om det er lov å grille ute eller for å sladre på andre som griller. Nå er brannvesenet lei.

- Vi er litt oppgitte her. Folk må ikke ringe nødnummer unødvendig. Det er vel sånn at de ikke tør si fra selv, eller kanskje gjør de det og, sier vakthavende i Oslo brann- og redningsetat, Bjørn Tore Farstad, til Dagsavisen.

Det er nå totalforbud mot grilling og bål i Oslo og mange andre steder på grunn av de varme temperaturene de siste ukene, men brannvesenet ber folk la være å ringe nødnummeret med mindre det er en alvorlig situasjon.

Mellom 200 og 300 personer har i løpet av søndag ringt nødnumrene enten for å spørre om de kan grille eller for å fortelle om andre som gjør det.

Farstad mener det virker som om flere enten ikke vet at det er forbud mot grilling, eller så bryr de seg rett og slett ikke. Brannvesenet i Oslo har søndag slukket 25 griller på Huk på Bygdøy, i tillegg til flere andre strender.

- Jeg har forståelse for at folk tenker det kan være trygt i vannkanten, men vi kan ikke ha det slik at folk vurderer brannfaren selv. Det er knusktørt, og ild sprer seg utrolig raskt nå, sier Farstad.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer