Opp mot 3000 i karantene i Ringerike

Kommuneoverlegen i Ringerike kommune anslår at mellom 7 og 10 prosent av innbyggerne er i karantene.

OMFATTENDE KARANTENEVIRKSOMHET: Både kommunale og private virksomheter trues som følge av de høye karantenetallene i Ringerike kommune. Her fra gågata i Hønefoss. Foto: Arne Tvervaag
OMFATTENDE KARANTENEVIRKSOMHET: Både kommunale og private virksomheter trues som følge av de høye karantenetallene i Ringerike kommune. Her fra gågata i Hønefoss. Foto: Arne Tvervaag Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
LES ALT OM CORONA

Forrige uke ble det påvist 31 smittetilfeller i Ringerike kommune, mot 24 tilfeller uka før. Hittil denne uka er det påvist 13 tilfeller.

«Vi ser en stigende smittetrend i Ringerike. Vi følger situasjonen tett og vurderer den løpende», skrev kommunen i en statusrapport tirsdag.

Onsdag har situasjonen eskalert ytterligere.

- Det vi ser nå er at smitten det siste døgnet har ført til at ganske mange mennesker er satt i karantene og ventekarantene, sier kommuneoverlege Karin Møller til Ringerikes Blad.

Med så mange i karantene, trues både kommunale og private virksomheter, innen områder for vann og avløp, skoler, barnehager og butikker, forteller hun.

Helsepersonell som ikke jobber med «MÅ»-oppgaver, blir også flyttet til testing og smittesporing, grunnet stor pågang.

Ifølge Ringerikes Blad får kommunestyrepolitikerne, uten ordfører Kirsten Orebråten, som selv testes for viruset onsdag kveld, i skrivende stund oversendt forslag til lokal forskrift som skal gjelde fra fredag dersom den blir vedtatt torsdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer