Travel natt for politiet:

Opp mot tusen festet i park

I fint vårvær samlet opp mot tusen personer seg i Nygårdsparken i Bergen sentrum. Dette førte til en travel natt for politiet og et enormt opprydningsarbeid dagen derpå.

FESTSTØY: Politiet anslo at det var opp mot 1000 personer samlet i Nygårdsparken i Bergen natt til søndag 2. mai. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det har vært nok en natt med festbråk flere steder i landet. Søndag morgen anslår politiet at det var opp mot 1000 personer samlet i Nygårdsparken i Bergen natt til søndag.

Det forteller operasjonsleder Eivind Hellesund til Bergens Tidende.

Han sier politiet ser en tydelig trend, og mener det henger sammen med forbudet mot å ha mer enn to gjester i private hjem.

Ifølge Bergensavisen tok ryddearbeidet i parken flere timer søndag morgen. Bilder viser mye søppel strødd rundt i parken.

- Tisset i hager

Operasjonsleder Terje Magnussen sier til Dagbladet at det er vanskelig å anslå akkurat hvor mange personer som var til stede i parken.

- Det var veldig mye ungdommer. I ettiden ble ni musikkanlegg stengt ned. Mange hadde gått rundt og tisset i hager, og det var mye støy.

Men det er ingen som er anmeldt for noen forhold. Det går også på kapasitet, sier Magnussen.

- Når det er opp mot 1000 personer så har ikke politiet kapasitet til å rekke over alt. Vi må ta det vi tenker er verst, for andre må også få hjelp. Jeg tenker det er veldig synd. Jeg har forståelse for at folk vil være ute og nyte finværet, men vi er midt i en pandemi, og vi må ta hensyn. Vi må stå i det litt til, oppfordrer han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer