Opp og så ned

Signalene er tvetydige for tida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mens eiendomsmeklerne jubler i en slags vantro over ny prisvekst for boliger også i februar, varsler statsminister Jens Stoltenberg dystrere utvikling og økt ledighet. Er vi over det verste eller står vi foran det verste? Skal vi bytte bolig nå, eller skal vi vente? Skal vi ta opp lån, eller betale ned?

Det er liten tvil om at rentekutt på 3-4 prosentpoeng har hatt betydning for boligsalget. Prisene har steget både i januar og februar, sterkere enn fagfolk hadde forventet. Det rykker i både kjøps- og salgsnerver. Og psykologien skal vi ikke kimse av i en markedsøkonomi. Sannsynligvis kan vi se en vekst også i mars fordi så mange nå vil mene at tida er inne for å gjøre et godt boligkjøp, samtidig som salgsprisene ikke ser så gale ut.

Like utvilsomt er det at husholdningenes kjøpekraft er blitt betydelig bedret, dels som følge av rentekutt, og dels som følge av at fjorårets lønnsoppgjør slår inn med full tyngde i år. Vi har mer å rutte med nå enn for ett år siden, til tross for alle truende skyer over verdensøkonomien. Gitt at man ikke har tapt millioner på børsen, men tvert imot har en trygg jobb, god inntekt og et lyst sinn, er tida inne for de riktig gode kjøp. For mye er på salg. Alt fra sko til båter. Og handelen i januar var større enn forventet, særlig på klær og sko. For ikke å snakke om skisalget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer