«Opp om morran»-forslag møter motbør

Frp vil innføre krav om at sosialklienter får en døgnrytme lik folk som jobber. Feilslått politikk, mener Arbeiderpartiet.

OPP OM MORRAN: Partiformann Siv Jensen tar et godt tak rundt Per Sandberg (t.h.) og Per Arne Olsen (t.v.)  - Norge bør innføre et krav som gjør at sosialklienter får en døgnrytme lik de som jobber, sier nestleder Per Arne Olsen i Frp.
Foto: Lise Åserud  / SCANPIX
OPP OM MORRAN: Partiformann Siv Jensen tar et godt tak rundt Per Sandberg (t.h.) og Per Arne Olsen (t.v.) - Norge bør innføre et krav som gjør at sosialklienter får en døgnrytme lik de som jobber, sier nestleder Per Arne Olsen i Frp. Foto: Lise Åserud / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sosialklienter må komme seg tidligere opp om morgenen, mener Frp, som vil innføre krav om at klientene får en døgnrytme lik folk som jobber. Feilslått politikk, mener Arbeiderpartiet.

- Norge bør innføre et krav som gjør at sosialklienter får en døgnrytme lik de som jobber, sier nestleder Per Arne Olsen i Frp til NRK.

Han mener alle som mottar sosialstønad, må komme seg opp mellom klokka 8 og 10 om morgenen for å motta pengene. Først og fremst skal kravet gjelde personer under 30 år som er i stand til å arbeide.

Frokost

- Det er helt opplagt at når du mottar støtte fra noen, så kan også de som gir støtte, stille krav. Slik er det også hjemme hos oss med min sønn, sier Olsen, som mener det er bare rett og rimelig at det stilles krav.

Olsen ser for seg en ordning der sosialklientene må møte opp til frokost i tidsrommet mellom klokken 8 og 10 på for å få sosialstøtte. Han ønsker i første omgang å få til en ordning i Tønsberg kommune, men skulle Frp komme til makten etter valget, ser han for seg et nasjonalt krav.

- Feilslått

Forslaget møter motstand hos statssekretær Laila Gustavsen (Ap) i Arbeids- og inkluderingsdepartementet.

- Å kreve at sosialklienter skal stå opp om morran uten å gi et individuelt tilpasset tilbud ved siden av, er feilslått politikk, sier Gustavsen.

Hun mener et slikt krav uten annet tilbud har lite for seg.

- Et individuelt tilpasset opplegg, for eksempel behandling, norskopplæring eller utdanning får folk i jobb. Det å stå opp og møte opp et sted gir ikke folk muligheter til jobb, sier hun.

(NTB)