«Opp om morran»-forslag møter motbør

Frp vil innføre krav om at sosialklienter får en døgnrytme lik folk som jobber. Feilslått politikk, mener Arbeiderpartiet.

OPP OM MORRAN: Partiformann Siv Jensen tar et godt tak rundt Per Sandberg (t.h.) og Per Arne Olsen (t.v.)  - Norge bør innføre et krav som gjør at sosialklienter får en døgnrytme lik de som jobber, sier nestleder Per Arne Olsen i Frp.
Foto: Lise Åserud  / SCANPIX
OPP OM MORRAN: Partiformann Siv Jensen tar et godt tak rundt Per Sandberg (t.h.) og Per Arne Olsen (t.v.) - Norge bør innføre et krav som gjør at sosialklienter får en døgnrytme lik de som jobber, sier nestleder Per Arne Olsen i Frp. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sosialklienter må komme seg tidligere opp om morgenen, mener Frp, som vil innføre krav om at klientene får en døgnrytme lik folk som jobber. Feilslått politikk, mener Arbeiderpartiet.

- Norge bør innføre et krav som gjør at sosialklienter får en døgnrytme lik de som jobber, sier nestleder Per Arne Olsen i Frp til NRK.

Han mener alle som mottar sosialstønad, må komme seg opp mellom klokka 8 og 10 om morgenen for å motta pengene. Først og fremst skal kravet gjelde personer under 30 år som er i stand til å arbeide.

Frokost

- Det er helt opplagt at når du mottar støtte fra noen, så kan også de som gir støtte, stille krav. Slik er det også hjemme hos oss med min sønn, sier Olsen, som mener det er bare rett og rimelig at det stilles krav.

Olsen ser for seg en ordning der sosialklientene må møte opp til frokost i tidsrommet mellom klokken 8 og 10 på for å få sosialstøtte. Han ønsker i første omgang å få til en ordning i Tønsberg kommune, men skulle Frp komme til makten etter valget, ser han for seg et nasjonalt krav.

- Feilslått

Forslaget møter motstand hos statssekretær Laila Gustavsen (Ap) i Arbeids- og inkluderingsdepartementet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer