- Opp til 60 talibanere drept i Buner-dalen

Regjeringshærens offensiv fortsetter for fullt.

- OPP TIL 60 DREPT I KAMP: Pakistanske sikkerhetsstyrker har drept opp til 60 talibansoldater i kamper i den strategisk viktige Buner-dalen nordvest i landet, hevder en militær talsmann. fOTO: REUTERS/Stringer
- OPP TIL 60 DREPT I KAMP: Pakistanske sikkerhetsstyrker har drept opp til 60 talibansoldater i kamper i den strategisk viktige Buner-dalen nordvest i landet, hevder en militær talsmann. fOTO: REUTERS/StringerVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Sikkerhetsstyrker har drept opp til 60 talibanere i kamper i den strategisk viktige Buner-dalen nordvest i landet, sier en militær talsmann. Regjeringshærens offensiv mot militsen fortsetter for fullt.

Regjeringsstyrkene angrep fredag for sjette dag på rad Talibans stillinger nordvest landet. Angrepene møtte voldsom motstand, men den militære talsmannen Athar Abbas beregnet likevel operasjonen som «vellykket».

- Jeg tør ikke sove om natten, og ikke får jeg sove heller, fordi huset mitt rister hver gang kanonene blir avfyrt, forteller 60 år gamle Habibulah Khan i landsbyen Nawagai i Buner-distriktet til nyhetsbyrået AFP.

- Gjennom dørsprekken kan jeg se at det er talibanfolk overalt der ute. Jeg kan ikke flykte, fordi det er innført portforbud og skytingen uansett gjør det alt for farlig, sier læreren Hazrat Khan i landsbyen Sultanwas.

Det er uklart nøyaktig hvor mange som er drept i de siste dagenes angrep, men når ulike meldinger fra pakistansk regjeringshold holdes sammen, kommer tallet opp i nesten 200 døde talibanere. Dette tallet lar seg ikke bekrefte på uavhengig hold. 


(NTB-Reuters-AFP)