Opp til 9000 kan miste jobben i år

Krisen i Europa får skylden.

HARDE TIDER: Kontorinngangen til NAV i Mariebos gate i  Oslo. Hvis prognosene er riktig, kan flere tusen arbeidstakere miste jobben. Foto: Bjørn Langsem/DAGBLADET.
HARDE TIDER: Kontorinngangen til NAV i Mariebos gate i Oslo. Hvis prognosene er riktig, kan flere tusen arbeidstakere miste jobben. Foto: Bjørn Langsem/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norge vil også merke krisen i Europa. Spesielt industrien som driver med eksport til utlandet vil merke det på kroppen.

- Opp til 9000 kan miste jobben innen årsskifte i følge våre prognoser. Dette vil hardest ramme eksportindustrien i Norge, sier seniorrådgiver i NAV, Johannes Sørbø, til Dagbladet.

Etterspørselen etter norske varer forventes å synke dette året i forhold til i fjor.

- Også den sterke norske krona har en negativ effekt på arbeidsledigheten. Det blir en slags dobbel effekt ved at etterspørselen i Europa er mindre, samtidig som det blir dyrere å handle norske varer, sier han.

- Opplever det verste nå Sørbø mener det er lite å gjøre med situasjonen.

- Det er lite norske myndigheter kan gjøre noe med. Alt kommer an på hvordan situasjonen i Europa utvikler seg, men vi tror vi er inne i den verste perioden nå. Forhåpentligvis vil det bli lysere i 2013. Det vil ikke bli gode tider, men litt bedre, sier han.

Selv med noe økende ledighet, blir det likevel flere mennesker i jobb i Norge de neste to årene.

— Vi anslår at det vil bli om lag 80 000 flere i jobb ved utgangen av neste år enn det var ved utgangen av 2011. Mange av de nye jobbene vil komme innen helse, pleie og omsorg, bygg og anlegg og den delen av industrien som leverer varer og tjenester til oljesektoren, sier arbeids- og velferdsdirektør i NAV, Joakim Lystad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer