Unge Venstre-leder Sondre Hansmark

- Opp til Frp å forlate regjeringen

Uenigheten om bompenger i regjeringen er Frp's problem, sier Unge Venstre-leder Sondre Hansmark.

SPESIELT: Bompengekrisa er Frps problem, sier Unge Venstres leder Sondre Hansmark. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SPESIELT: Bompengekrisa er Frps problem, sier Unge Venstres leder Sondre Hansmark. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

- Det er spesielt å spille ballen over til oss. Dette er Frp's ansvar, det er de som har satt seg i denne situasjonen, sier Sondre Hansmark etter at Frp-leder Siv Jensen kunne fortelle at partiets landsstyre har sluttet seg til en skisse fra forhandlingene mellom de fire regjeringspartiene.

Ifølge TV 2 har Venstres leder Trine Skei Grande ha gjort det klart overfor de tre andre partilederne i regjeringen at hun ikke kan gå god for det som ligger i skissen.

På pressekonferansen etter Frp's ekstraordinære landsstyremøte søndag, pekte Jensen på statsminister Erna Solberg (H):

- Jeg er klar over at Venstre ikke synes å være enig i innholdet. Vi har ikke oppfattet at det er endelig tatt stilling til det, men hvis det er sånn at ett eller flere partier ikke kan stille seg bak dette, er det i så fall noe statsministeren må ta stilling til, sier Jensen.

Den framstillingen tar Hansmark avstand fra:

- Dette er rett og slett Frp's problem. Hvis de ikke kan leve med det, må de forlate regjeringen, sier Unge Venstre-lederen til Dagbladet.

Hansmark legger til at Venstre er for å øke den statlige andelen fra dagens 50 prosent til 70 prosent, men understreker:

- Da skal pengene gå til kollektivsatsing, ikke for å redusere bompenger. Det skal koste å forurense.