GAMMEL BEFOLKNING: Japan har verdens eldste befolkning, men nå ettergår politiet listene over eldre etter at 281 personer myndighetene trodde var i live i virkeligheten var døde. Her trimmer en gruppe japanere med tai chi, noe som skal gi et langt liv. Foto: Reuters
GAMMEL BEFOLKNING: Japan har verdens eldste befolkning, men nå ettergår politiet listene over eldre etter at 281 personer myndighetene trodde var i live i virkeligheten var døde. Her trimmer en gruppe japanere med tai chi, noe som skal gi et langt liv. Foto: ReutersVis mer

Oppbevarte liket av mora i en ryggsekk i ni år

Den japanske mannen hadde ikke råd til begravelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Japan har verdens høyeste forventede levealder, kvinner blir i snitt 82 år, mens menn blir i snitt 79 år.

Japan har derfor også en rekke personer over 100 år - 40 000 av dem.

Men nå har en rekke makabre saker avslørt at minst 281 av dem over 100 år er døde, og mange av dem har vært det i flere år.

Blant annet gjelder dette en 125-åring som hadde vært død i 29 år, skriver BBC.

Hadde liket i ryggsekk Nyhetsbyrået AFP melder om nok en sak der en hundreåring ikke er i live i bydelen Ota i Tokyo.

En kvinne som skulle være 104 år døde for ni år siden, men sønnen hadde ikke råd til begravelse.

- Jeg lot liket ligge en stund, vasket det i badekaret, så brøt jeg opp beina og puttet dem i en ryggsekk, sier den 64 år gamle sønnen.

Sønnen har de siste ni årene ikke bare mottatt pensjon for sin mor, men også diverse gaver som gis til personer som runder 100 år. De siste tre årene har han fått 150 000 yen, omlag 11 000 kroner.

40 000 100-åringer Politiet etterforsker nå mannen for likskjending og trygdesvindel, skriver lokale medier, ifølge AFP.

Det pågår nå en større aksjon i Japan der man ettergår om eldre mennesker virkelig er i live.

De siste ti årene har antall personer over 100 år tredoblet seg til over 40 000, 87 prosent av dem er kvinner. Japans eldste person er 113 år, men det er savnet 21 personer som skal være eldre enn dette.

Saken vekker stor oppsikt i Japan. Man stiller spørsmål om hvordan et rikt og utviklet land kan miste oversikten over sine eldre.