Oppbevarte utgangsstoffer for eksplosiver: - Guttestreker

En mann er siktet for å oppbevare utgangsstoffer for eksplosiver i sin bolig i Svelvik. Forsvareren forteller at mannen fikk sjokk da han fikk politiet på døra.

POLITIAKSJON: Onsdag var det en stor politiaksjon rettet mot den nå siktede mannens bolig i Svelvik i Vestfold. Foto: Vegard M. Aas / Presse 3.0
POLITIAKSJON: Onsdag var det en stor politiaksjon rettet mot den nå siktede mannens bolig i Svelvik i Vestfold. Foto: Vegard M. Aas / Presse 3.0 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Onsdag kveld pågikk det en massiv politiaksjon i Svelvik i Vestfold. I tillegg til lokalt politi, bisto bombegruppa og beredskapstroppen.

En mann ble pågrepet i sin egen bolig. Samme kveld var politiet svært tilbakeholdne med informasjon om saken.

Torsdag formiddag opplyste politiet om at mannen er siktet for oppbevaring av ulovlige utgangsstoffer for eksplosiver. Han ble løslatt samme ettermiddag.

Samarbeidsvillig i avhør

- Han er fortsatt siktet og etterforskningen pågår. Ut ifra hva han har forklart og våre analyser av beslaget, er det ikke grunnlag for å begjære ham fengslet, sier politistasjonssjef i Drammen, Øyvind Aas, til Dagbladet.

Politiet vil de neste dagene fortsette etterforskningen og gjennomgå informasjonen som har framkommet og de beslagene som ble gjort i mannens bolig.

Aas forteller at siktede har vært samarbeidsvillig i avhør. Han har forklart hvorfor han oppbevarte slikt i leiligheten sin, men Aas ønsker ikke å dele detaljer om dette nå.

- Han sier at han har ingen intensjon om å lage noe som skal sprenges.

Skulle eksperimentere

Forsvarer for mannen, Ole Strømmen, vet foreløpig ikke hvordan hans klient stiller seg til siktelsen, men sier at mannen har forklart seg om forholdet på en utfyllende måte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.