Oppbrakt over sykehuset

Advokatene til Oddmund Hjartåker og hans datter Kristina (4) sier de er oppbrakt over holdningen til sykehuset, som står på sitt vedtak om at de vil avslutte 4-åringens liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): I første omgang har ledelsen ved Haukeland Universitetssykehus utsatt sin beslutning om å avslutte behandlingen av Kristina til Gulating lagmannsrett har ferdigbehandlet kjæremålet.

Rettsaken starter mandag og en kjennelse vil ventelig komme i slutten av uka, eller i først i uka etter.

Saken kan bli avvist

-  Vi er blitt bedt om å sette av uke fem i februar til hovedforhandling i Bergen tingrett. Hvis de avslutter hennes liv før den tid, vil hun etter det juridiske språk ikke lenger ha rettslig interesse og en hovedforhandling vil bli avvist av retten. Dermed vil heller ikke den prinsippielle delen av denne saken bli rettslig belyst, altså spørsmålet om sykehusets vedtak kan bli behandlet ved en domstol, sier advokat Tor Lars Onarheim.

Sykehuset og Helse Bergen står på sitt vedtak om at den livsforlengende behandlingen skal avsluttes.

-  Vi er oppbrakt over at dette er nødvendig når det er snakk om så kort tid fram til uke fem. Vi har gjentatte ganger forsøkt å få sykehuset til å utsette sin beslutning. Hvis de hadde gjort det, kunne vi ha spart oss for rettsaken mandag og tirsdag i lagmannsretten om den rettslige forføyningen. Og ikke minst, vi kunne ha spart Oddmund Hjartåker for en særdeles opprivende tid, sier Onarheim.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer