FLERE KOMMUNER BERØRT: Fastleger har oppdaget feil i medisinleveranser til pleietrengende i Stavanger, Kristiansand og Trondheim. Foto: NTB Scanpix
FLERE KOMMUNER BERØRT: Fastleger har oppdaget feil i medisinleveranser til pleietrengende i Stavanger, Kristiansand og Trondheim. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Oppdaget alvorlige feil i medisinleveranser til pleietrengende

I Stavanger, Kristiansand og Trondheim er det oppdaget flere alvorlige feil i pakker med ferdigdoserte tabletter fra Norsk Medisinaldepot til kommunene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Norsk Medisinaldepot (NMD) leverer multidoseruller blant annet til kommunenes sykehjem og hjemmesykepleien. NMD eier apotekkjeden Vitus, som etter en anbudsrunde er leverandør av multidoseruller til 72 kommuner. Feilene kan dermed gjelde flere kommuner, ifølge Rogalands Avis.

- Situasjonen er bekymringsfull og potensielt ille, sier helsesjef Tord A. Haaland i Stavanger kommune. Han vurderer sanksjoner mot leverandøren.

Siden midten av januar har han mottatt en rekke avviksmeldinger fra fastleger og sykehjemsleger i Stavanger. De rapporterer blant annet om feil styrker på medisiner eller manglende medisiner.

Kommunaldirektør Helge Garåsen i Trondheim betegner situasjonen som alvorlig og sier kommunen må bruke mye tid og ressurser på å rette feilene.

Også helse- og sosialdirektøren i Kristiansand er bekymret.

- Vi er bekymret og velger å dokumentere medisineringen fra dag til dag for å unngå å gi pasientene feildoseringer. Denne typen kvalitetssikring mener jeg er den eneste måten å unngå fatale konsekvenser på, sier Wenche Dehli.

NMD opplyser at alle feil har blitt rettet så snart de er oppdaget og beklager hendelsen.

- Vi erkjenner at leveransen de første to driftsmånedene ikke har vært på et tilfredsstillende nivå. Grunnet ekstraordinære problemer med legemiddelmangel i Norge har ikke alltid kommunene fått beskjed så tidlig som ønskelig. Her må vi jobbe med å bli bedre, sier strategidirektør Miriam Skåland i NMD.

Statens legemiddelverk har bedt om et møte med Norsk Medisinaldepot (NMD) mandag om en feilleveransen av ferdigdoserte tabletter, skriver Rogalands Avis.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer