Oppdaget døde etter en måned

To saudiarabiske søstre som hadde flyktet til Australia ble funnet døde i sin leilighet. Der skal de angivelig ha ligget i en måned uten at dødsfallene ble oppdaget.

SØSTRE: De to søstrene Asra Abdullah Alsehli (24) og Amaal Abdullah Alsehli (23) ble funnet døde i hver sin seng i leiligheten sin i Sydney. Foto: New South Wales Police
SØSTRE: De to søstrene Asra Abdullah Alsehli (24) og Amaal Abdullah Alsehli (23) ble funnet døde i hver sin seng i leiligheten sin i Sydney. Foto: New South Wales Police Vis mer
Publisert

De to saudiarabiske søstrene Asra Abdullah Alsehli (24) og Amaal Abdullah Alsehli (23) ble funnet døde i hver sin seng i leiligheten deres i Sydney 7. juni.

Det var politiet som fant søstrene i leiligheten da de hadde blitt kontaktet og bedt om å sjekke om kvinnene hadde det bra.

Politiet anslår at jentene døde i starten av mai. Men til tross for flere henvendelser, så vet ikke politiet verken hvordan eller hvorfor søstrene døde.

- Ikke noe beskyttelse

Ifølge avisa The Sydney Morning Herald flyttet søstrene fra Saudi-Arabia i 2017 til Australia og søkte om asyl. Politiet ønsker imidlertid ikke å bekrefte dette, fordi de ikke kommenterer privatinformasjon om status på asylsøknader.

Politiet opplyser at de har vært i kontakt med familien til søstrene, som bistår med å gi politiet informasjon.

Lina al-Hathloul, leder for overvåking og kommunikasjon i den saudiske menneskerettighetsorganisasjonen ALQST, sier til BBC at det bør fastslås om kvinnene flyktet fra Saudi-Arabia på grunn av vold i hjemmet, eller de kvinneundertrykkende lovene i landet.

Det er imidlertid ikke kjent hvorfor søstrene flyktet til Australia.

Videre sier hun at det «ikke vil være det første tilfellet» av saudiarabiske kvinner som blir drept i utlandet etter å ha flyktet fra vold i hjemmet.

- Det er ikke noe beskyttelse for kvinner som er ofre for vold i hjemmet i Saudi-Arabia, så de måtte flykte utenlands. Jeg sier ikke at det er tilfelle her, bare at vi trenger en grundig etterforskning. Det er frustrerende å ikke ha noen informasjon, sier hun til BBC.

LIKESTILLING: Arwa er en av mange kvinner som opplever bedre likestilling i Saudi-Arabia. Foto: Hans Arne Vedlog. Reporter: Line Fransson / Elias Kr. Zahl-Pettersen. Vis mer

Mysterium for politiet

Ifølge Sydney Morning Herald har det vært flere tegn på at noe har vært galt i en lengre periode.

I fjor skal kvinnene ha fortalt til sjefen for bygningen deres at de mistenkte at noen hadde tuklet med matbestillingene deres.

En rørlegger, som besøkte leiligheten til kvinnene, mente også at det var «noe mystisk» på gang. Han informerte om at politiet også tidligere har blitt tilkalt på grunn av bekymring for kvinnene.

Onsdag henvendte politiet seg til publikum for informasjon om saken.

- Enhver informasjon kan være nøkkelen for å løse denne saken, sa politiet i en uttalelse.

Videre ber de alle som kan ha kjent eller vært i kontakt med kvinnene om å ta kontakt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer