Coronavaksine:

Oppdaget folk som ikke skulle stått på vaksinelista

I Voss kommune er det oppdaget tilfeller der personer svarer ja på spørsmålet om de er helsepersonell, selv om de ikke er det. Det er ikke kapasitet til å dobbeltsjekke og kommunen kan ikke garantere at noen kommer foran i køen.

PRIORITERES: Utvalgte helsepersonellgrupper, sykehjemsbeboere og eldre over 85 år prioriteres først i vaksinerekkefølgen. I Voss er det oppdaget personer på vaksinelista som ikke skulle stått der. Foto: Berit Roald / NTB
PRIORITERES: Utvalgte helsepersonellgrupper, sykehjemsbeboere og eldre over 85 år prioriteres først i vaksinerekkefølgen. I Voss er det oppdaget personer på vaksinelista som ikke skulle stått der. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert

Når personer skal registreres for vaksine, er det noen spørsmål som blir stilt. Blant annet «er du helsepersonell?». Da vaksinekoordinatoren i Voss kommune gikk gjennom vaksine-lista for helsepersonell, oppdaget hun at noe ikke stemte.

Flere personer hadde svart ja på spørsmålet, selv om de ikke er helsepersonell.

- Det er helt sikkert noen enkelttilfeller. Og noen har sikkert ikke forstått spørsmålet som blir stilt, sier Gullborg Rekve til Dagbladet.

- Når vi får opp sorteringen og sorterer ut helsepersonell, så ser jeg en del som ikke er aktive helsepersonell eller jobber som helsepersonell per nå. Jeg sier ikke at noen bevisst sniker, men har lest om det andre steder, sier hun.

Det var Avisa Hordaland som først omtalte saken.

Ingen garanti

- Kan det være snakk om personer som har jobbet som helsepersonell tidligere?

- Jeg kjenner ikke alle på Voss, men har merket meg noen som jeg vet ikke er helsepersonell. Det er også en del pensjonister som har definert seg som det, men de har nok ikke tenkt over at de ikke er i aktiv tjeneste.

Rekve forteller at lista inneholder over 1000 navn, og at hun oppdaget feilregistreringene da hun «bare tok et kjapt overblikk» mandag kveld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer